Hírek

2016.11.25. 14:09

Black friday kutya- és cicamódra - a fehérvári állatotthonban is "akció" van!

Alternatív módon értelmezik a „black friday” fogalmát az állatvédők. Nem véletlenül: a fekete állatok valamiért kevésbé „kelendőek”. Különleges akciójukkal rájuk irányítja most a figyelmet a Herosz Takarodó úti állatotthona is.

S. Töttő Rita

Évek óta meglepődve konstatálják a tapasztalt állatvédők, hogy a fekete kutyák és macskák valamiért nehezebben kerülnek új otthonba. Lehet akármilyen okos, szép és barátságos, előbb áll meg a lehetséges gazdi egy „cukipofa" foltos, világos színű jószág előtt, mint fekete társainál. A diszkrimináció pszichés oka még nem teljesen világos, a tudatalatti tényezők között persze szerepelhet az, hogy a fekete macska rossz előjel vagy épp boszorkányos tulajdonságokra vall, a fekete kutya pedig talán túl domináns. Ki tudja? Ezeknek az előítéleteknek azonban semmi alapjuk nincs!

Az etyeki állatotthonban is nehezebben kerülnek gazdihoz a fekete kutyák. Rudi kutyust itt Dani népszerűsíti, hogy mielőbb családhoz kerülhessen Fotó: Etyeki állatotthon

Ezért helyezte előtérbe a „black friday" kapcsán a Herosz Takarodó úti állatotthona a fekete színű gazdikeresőket: péntektől vasárnapig minden olyan örökbefogadó, aki fekete állatot visz haza, ajándékot kap mellé. Nagyon jó kezdeményezés az ilyen, már csak azért is, hogy az emberek felismerjék azokat a tudatalatti motivációs tényezőket, amelyek segítségével választanak vagy éppen nem választanak maguk mellé kedvencet.

Az üzenet nagyon egyszerű: vedd észre a fekete állatot is, és ne hagyd, hogy az előítéletek felülkerekedjenek! Épp olyan csodás, okos és kedves lények ők, mint bármelyik más társuk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!