Hírek

2015.04.27. 15:43

Bő egy hónap alatt három halálos baleset történt Sárbogárd környékén

Sárbogárd – A Sárbogárdi Rendőrkapitányság illetékességi területén fokozott közlekedési ellenőrzés lesz szombaton. Az akciót az indokolja, hogy egy hónap alatt három halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt a környéken.

Buthy Lilla

Szombaton 14 órától 22 óráig fokozott rendőri jelenlétre számíthatunk a Sárbogárdi Rendőrkapitányság illetékességi területén. Az elmúlt bő egy hónapban annyi halálos baleset történt az utakon, mint az előző évben összesen. A tavalyi év ezen időszakában pedig nem is történt itt halálos baleset. Egyik balesetnek sem volt másik résztvevője: nem a szélsőséges időjárás, nem a nagy forgalom, vagy egy veszélyes kereszteződés volt az oka. Még vizsgálják az okokat, hogy miért tértek le az útról ezek az autósok. Két esetben csak a sofőrök ültek az autóban, a harmadiknál az egyik utas veszítette életét. Főként ezeken az útszakaszokon kell sebességellenőrzésre számítani: Rétszilas és Cece, Szabadegyháza és Perkáta, Németkér és Cece között is traffipaxoznak majd a rendőrök.

Bognár Endre osztályvezető. Fotó: SRKP

– A nagyobb rendőri jelenléttel fel akarjuk rázni az embereket, hogy ne lankadjon a figyelmük. Ha ránk figyelnek, másra is figyelnek. Az igazi eredmény az lesz, ha az elkövetkező hónapokban nem történik halálos baleset. És ez a lényege az akciónak. Nagy reményeket fűzök ahhoz, hogy ezt a negatív tendenciát így sikerülhet visszafordítanunk – mondta el Bognár Endre a Sárbogárdi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!