Hírek

2017.04.24. 09:36

Tucatnyi telket ajánlottak fel a bodmériak a maradó fiataloknak

A kistelepülések elvándorlási gondjait Bodmér is szenvedi, ezért pályázott a település és nyert is 30 millió forint rendkívüli kormányzati támogatást, amely kétharmadát építési telkek kialakítására fordíthatják, hogy helyben tartsák a fiatalokat.

Kocsis Noémi

Korábban ugyanis 8-9 fiatal család jelezte, hogy tartósan maradnának bodmériak, ha lehetőségük lenne helyben kedvező áru építési telken építkezni. Az önkormányzat két részletben felhívást intézett a faluban eladandó, vagy felajánlható üres ingatlannal rendelkezőkhöz, így az április 20-i határidőig összesen kb. tucatnyi telekről jelezték tulajdonosaik, hogy felajánlják azt a megjelölt célra.

Mint Bíró Dénesné alpolgármester érdeklődésünkre elmondta, a támogatás kezelésére e heti testületi ülésükön külön bizottságot állítanának fel. A magántulajdonosok mellett az önkormányzatnak is van külterületi ingatlana, amelynek belterületbe vonása jogilag lehetséges - ha ezen terület felhasználása mellett dönt majd a testület, itt is ki lehetne alakítani hat építési telket.

A település felülről - a külterületről is be lehetne vonni üres ingatlanokat

Fotó: bodmer.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!