Hírek

2016.04.29. 17:50

Bolondballagás: hippik, törpék és bennszülöttek a belvárosban

Székesfehérvár - Matekkal nyertek a Vasvári Pál Gimnázium 12.d osztályosai az idei bolondballagáson.

Sebestyén Lilla

Ismerik azt az aranyos számoló dalt, ami kiskacsákkal, katicákkal, esernyőkkel és serpenyőkkel segít kisgyerekeknek megtanulni 1-től 10-ig a számokat? Az idei végzősök már biztos, mivel a Vasvári Pál Gimnázium 12.d osztályosai ezt a dalt hozták el a péntek reggeli bolondballagásra egy remek koreográfiával és jópofa jelmezekkel megtoldva. Saját bevallásuk szerint azért, hogy diáktársaik minél felkészültebben vágjanak neki a matematika érettséginek. A külön-órát a zsűri - Cser-Palkovics András, Vakler Anna, Kiss Dorottya és Pintér Ádám - is értékelte, egy, az első helyezettnek járó oklevéllel és százezer forint pénzjutalommal, amit az osztály egy fényűző, emlékezetes bankett megtartására fog költeni.

A másodiknak járó díjat a Bugát Pál középiskola, afrikai bennszülötteknek öltözött diákjai vihették haza, míg a harmadik helyért járó jutalommal a Széchenyi István iskola 13.g osztálya távozhatott, akik dominóknak öltözve mutatták be, mennyire fegyelmezetten követik igazgatójukat, Dominó Csabát. Az idei bolondballagáson azonban még számos osztálytól láthattunk emlékezetes produkciót: felvonult a Mókus Őrs, és letették kisdobos esküjüket, táncoltak a kőkorszaki szakik, részegesen limbóztak a munkások és Ludas Matyi is bemutatta tánctudását a lelkesen kiabáló fiatal közönségnek. A diákok reggel háromnegyed nyolckor gyülekeztek a Palotai kapu téren, majd a belvároson keresztül meneteltek a Fő utca végére. A séta közben a nézelődőknek rá- adásul egy kaotikus koncertet is adtak a ballagók. A 8 óra munkát, a Mint a mókus fenn a fán. majd a Hej hó című dal követte a Hófehérke és a hét törpe mesefilmből. Utuk végeztével sem lankadt a jókedv, a színpadon már Balog Péter és Ács Virág műsorvezetők várták a huszonegy, nevező osztályt, akik a produkciók után, a zsűri döntésére várva engedtek fel igazán. Az egész tér táncba kezdett, és a színpadot is elfoglalták a végzős tanulók. A végére senki sem fázott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!