Hírek

2016.11.15. 10:59

Bolye Feri kukoricája – Élhetett, taníthatott volna

Kishantos – In memoriam Bolye Ferenc. „Már nem örülhet ennek a gyönyörű és különleges termésnek” – mondta el lapunknak Ács Sándorné, a nemrégiben elhunyt kishantosi gazda vegyszermentes kukoricájáról.

V. Varga József

A nemrégiben elhunyt Bolye Ferenc büszkesége – és utolsó munkája – volt a két hektáros, különleges fajtájú piros szemű kukorica, melyet a 20 aranykoronás földjén termelt, természetesen vegyszermentesen – mondta el lapunknak Ács Sándorné, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ ügyvezetője.

A különleges kukorica élő bizonyítéka Bolye Ferenc munkásságának  Fotó: Vidékfejlesztési központ

A kukorica élő bizonyítéka annak, hogy vegyszerek nélkül, mechanikai módszerekkel (gyomfésű, kultivátor) is gyommentesen lehet tartani a mezőgazdasági kultúrát.

– Feri professzora volt ennek a tudománynak – folytatta Ácsné Éva. – Idén új módszert próbált ki, és nagyon várta, hogy milyen eredményt hoz. Már nem örülhet ennek a gyönyörű és különleges termésnek. Még sokáig élhetett volna, taníthatott volna, ha élni hagyják, és nem teszik tönkre a bemutató gazdaságot, mely az életműve volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!