Börgöndi sárkányrepülő tragédia: gyászol a szakma

2017. július 17., 17:55 szerző: S. Töttő Rita
komment
Sok még a tisztázatlan kérdés a vasárnapi motoros sárkányrepülő baleset kapcsán, amelyben egy 17 éves fiatal lány, valamint egy tapasztalt pilóta lelte halálát. A fehérvári szakma azonban most duplán gyászol: a napokban vesztette életét egy székesfehérvári származású pilótanő is vitorlázórepülőjével.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Vasárnap este érkezett a hír, hogy egy motoros sárkányrepülő baleset során ketten lelték halálukat a börgöndi repülőtér közelében. A tragédia részleteiről még keveset tudni, a hatósági vizsgálatok hónapokig folyhatnak, ám információink szerint egy 17 éves lány, valamint egy tapasztalt pilóta vesztette életét a tragédiában. A férfi az Albatrosz Repülő Egyesület tagja volt, a lány pedig egy fehérvári gimnázium tanulója. A fiatal lányról iskolájánál, a pilótáról pedig a repülőtéren emlékeztek meg ismerőseik a tragédiát követően. Kerestük az esettel kapcsolatosan Szilády Dezsőt, az Albatrosz elnökét, de nem sikerült utolérnünk.

A baleset híre azonban információink szerint megrázta a szakmát, ahogy egy pénteki eset is, amelyben egy szintén fehérvári származású hölgy, Viktória lelte halálát vitorlázórepülő balesetben. A Svájcban élő tapasztalt, nemzetközi versenyeken is jártas repülőpilóta gyakorlórepülésre indult csütörtökön Szatymazról, majd másnap reggel onnan alig 60 kilométerre bukkantak rá a repülőgép roncsaira és a pilótára Pirtón.

A börgöndi esetet a Székesfehérvári Rendőrkapitányság vizsgálja, amely légi közlekedés veszélyeztetése bűncselekmény gyanúja miatt indított büntetőeljárást az ügyben. A baleset, valamint a motoros sárkányrepülés hátteréről a Fejér Megyei Hírlap július 18-i számában olvashatnak részleteket.

S. Töttő Rita

2017. július 17., 17:55 szerző: S. Töttő Rita

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...