Hírek

2017.01.16. 18:21

Börgöndiek fórumán - járdáról, kerékpárútról kérdeztek

Székesfehérvár-Börgönd – Járdát, kerékpárutat és jobb világítást szeretnének többek között a börgöndiek – hangzott el a lakossági fórumon, melynek végén a polgármester bejelentést tett.

S. Töttő Rita

Lakossági fórumot tartott hétfőn a börgöndieknek Cser-Palkovics András polgármester és Dienesné Fluck Gyöngyi, önkormányzati képviselő. A lakók sok mindenre rávilágítottak a városrész élhetőbbé tétele érdekében, így szó esett a Seregélyes felőli bekötőút egyik oldalának térkövesítéséről, egy elferdült villanyoszlop rendbehozásáról, sötét szakasz megvilágításáról és a buszközlekedés könnyítéséről is.

Fotó: Koppán Viktor

Egy lakó az árkok betonlappal történő lefedését szorgalmazta, egy másik pedig az egyik utca belterületbe vonásáért állt ki. Kérdésként felmerült a kerékpárút építésének terve is, ahogy az is, mikor lesznek járdák a területen. Ez utóbbi kapcsán Dienesné Fluck Gyöngyi nem kecsegtetett tervekkel, anyagiak hiányában erre a közeljövőben nem kerül sor.

Közösségi ház azonban lesz Börgöndön – jelentette be Cser-Palkovics András polgármester. A város idei évi költségvetésében már szerepel a ház megépítése, melyet a Köztársaság út és Fő utca közötti városi ingatlanon szeretnének felépíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!