Hírek

2014.04.16. 18:00

Lakossági fórum Börgöndpusztán: Lehajtó épül hamarosan a főútról

Lakossági fórum Börgöndpusztán: Lehajtó épül hamarosan a főútról

Klecska Ernő

Lakossági fórumot szervezett csütörtökön a városrészben Dienesné Fluck Györgyi, a 14. számú választókörzet önkormányzati képviselője. A Fertőzug szabadidőpark épületében sokan gyűltek össze.

A legtöbb kérdést az utóbbi időben a csatornázással és az új utakkal egyre komfortosabbá váló városrész lakói a szelektív hulladékgyűjtéssel, a tervezett kerékpárúttal és a közbiztonsággal kapcsolatban tették fel.

A Fertőzug szabadidőpark épületében sokan gyűltek össze a tegnapi lakossági fórumon (Fotó: Tósoki Attila)

Cser-Palkovics András polgármester a kérdésekre válaszolva elmondta: a város fejleszti térfigyelő kamera-rendszerét, és hamarosan a külső városrészekbe is jut ezekből az eszközökből. Az utóbbi időben elszaporodott betörések és temetői viráglopások nyugtalanítják a lakókat, s örülnek a gyakrabban járőröző rendőröknek.

Steigerwald Tibor, a Depónia Kft. ügyvezetője elmondta: az új törvény nem kedvez a hulladékszigetes szelektív gyújtésnek. Nagy Zsolt, a Közlekedési és Közműellátási Iroda vezetője kiemelte: a kerékpárút tervezése folyik, arra pályázati forrást keresnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!