Borrendek randevúztak Csókán

2017. június 19., 20:05 szerző: Silye Sándor
komment
CSÓKAKŐ A településen megtartották a helyi Szent Donát Borrend napját. Az ünnep méltó volt a szőlők, a gyümölcsösök védőszentjéhez. Reggeltől estig folyt a mulatság - és a bor.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Reggelivel kezdte a napot a meghívottak sokasága. Jöttek az országból és a környező országokból a borlovagrendek képviselői. Összesen 34 társaság érkezett, közöttük 3 határon túli - vagy ahogy ott mondták, Kárpát-medencei - borlovagrend. Ábele Helga zongorajátéka és éneke után Bognár Gábor nagymester és Koczor Kálmán, a Magyarországi Borrendek Szövetsége elnöke köszöntötte a megjelenteket. Molnár József néprajzkutató tartott szuggesztív előadást a magyarságról, a magyar borokról. A Szent Donát Borrend alkancellárja, Pisch István Pro Vino Érdemérmet vehetett át Koczor Kálmántól.

Hagyományosan e napon avatták a Borrend új tagjait, Horváth Balázst, Horváth Balázsné Gáti Erikát, Keszi Tamást, Szabóné Kiss Andreát. Az ünnepség után felkerekedtek a jelen lévők, a Szőlőművelő házaspár szobrától indulva a végcélig, több állomást jártak végig.

Esküt tettek a hétvégén az új borrendi tagok is Fotó: a szerző

A templom előtt „megitatták” Szent Donát szobrát, de valamennyi helyszínen érdekes programok vártak rájuk.

No és borok. A székesfehérvári Szent György Egyetemi Oktató Kórház Kórusa rendre előttük járt, dalokkal kedveskedve a jelenlévőknek. Az út végén, a vár alatti tisztáson készült az ebéd, a helyi borrend tagjai jóvoltából.

Attól volt különleges és nagyszerű e nap, hogy a házigazdák vendégszeretetükről bizonyságot adva, rengeteg ötletet megvalósítva tették emlékezetessé Szent Donát,
a 16. születésnapját ünneplő borrend névadójának napját. A délután a beszélgetéseké, az új barátságoké volt.

Ezerjó perccel fűszerezve.

 

Silye Sándor

2017. június 19., 20:05 szerző: Silye Sándor

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...