Hírek

2017.08.28. 12:32

Borzalmas állapotban voltak a kiskutyák - Hatására felvonultak az állatvédők

Bicske - Nagyszabású felvonulással demonstrálták az állatvédők vasárnap Bicskén, hogy nem engedik tovább gyűrűzni a szaporítók ténykedését. Egy múlt heti eset adta meg a végső lökést az állatvédőknek, amikor borzasztó állapotban lévő kiskutyákat hoztak el egy bicskei szaporítótól. Több azonban még ott maradt akkor

S. Töttő Rita

Csont és bőr volt az a néhány kiskutya, akiket múlt héten hozott el az Etyeki Állatvédő Egyesület egy bicskei telepről. A rossz tartási körülményekről egy állatbarát tett bejelentést az egyesületnek, amely azonnal intézkedett is és a helyszínre érve úgy látta, az itt élő állatokat, amint lehet, ki kell menekíteni.

Fotó: Prockl Amanda

Négy éhező, beteg, felfújt hasú kiskutya került először az állatvédők gondozásába, akkor még csendes ügyintézést követően. Egy elpusztult jószágot is sikerült kihozniuk, ám az ott maradt kutyák látványa nem hagyta nyugodni az állatvédőket. Szóltak „pár” ismerősnek, és az állatvédő társadalom összefogott.

Fotó: Prockl Amanda

Vasárnapra szerveztek békés felvonulást a bicskei nagyáruháznál, ahonnan egészen a szaporító telepéig sétáltak az emberek, többen „Börtönt az állatkínzóknak!” és „Harcolj az állatkínzók ellen!” feliratú transzparensekkel. A helyszínen a rendőrség is jelen volt, sőt, hathatós segítségükkel tudták a még bent maradt állatokat kihozni.

Fotó: Prockl Amanda

Prockl Amanda így fogalmazott a vasárnapi esettel kapcsolatosan: „Mától újra hiszek az igazságszolgáltatásban és abban, hogy a rossz elnyeri méltó büntetését, de legfőképp az összefogásban hiszek. Eddig is mindig a törvényes utat követtem neveltetésemből adódóan, lelkiismeretesen teszem a dolgom, mindig,ahogy a szívem diktálja.

Fotó: Prockl Amanda

Hangja vagyok már régóta a hangtalanoknak, akik nem tudnak kiállni magukért. ( ) Megható volt, ahogy az ország különböző részéről ma eljöttetek, hogy rengeteg helyi, bicskei támogatta ezt a küldetést. Erőt és hitet ad, hogy egy emberként kiálltatok egy jó ügy mellett. Példaértékű, ahogy állatvédő szervezetek összefogtak és segítettek ma mindenkinek” – írta Amanda, aki kiemelte, hogy az Etyeki Állatvédő Egyesület mellé állt a biatorbágyi Mancs Rancs Állatmentő Alapítvány, az Érdi Civil Állatmentők, valamint a Szurkolók az állatkínzás ellen nevű csoport, s hangsúlyozta, hogy mekkora köszönet jár a Bicskei Rendőrkapitányság összes helyszínen lévő kollegájának.

Fotó: Prockl Amanda

A vasárnapi megmozdulás eredményeként lefoglaltak és az etyeki menhely gondozásában várják a határozatot a kimenekített staffordshire terrierek és a többiek: egy pici hat hetes kölyök, egy hat hónap körüli kölyöklány, egy fehér szuka és egy utolsó perces vemhes szuka. A törökbálinti menhelyre egy németjuhász jellegű kan, egy zsemle szinű staffordshire és egy fekete kan kutya került.

Prockl Amanda a feol.hu kérdésére elárulta: az Etyeki Állatvédő Egyesület állatkínzás miatt tett feljelentést a család ellen, akiktől az állatokat elhozták. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság megerősítette: az ügyben a Bicskei Rendőrkapitányság állatkínzás vétségének gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!