Hírek

2017.07.13. 19:02

Bővül a BCE campusa

SZÉKESFEHÉRVÁR A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) Székesfehérvári Campusának infrastrukturális fejlesztésének projetknyitó rendezvényét tartották a Budai úti campuson.

Majer Tamás

Az 1,475 milliárd forintos beruházás eredményeképpen egy volt laktanya, a leendő B épület nyer új életet. Az évtizedek óta várakozó, még a Monarchia idején emelt épületet e beruházás menti meg az enyészettől.

Az eseményen részt vettek a Corvinus vezetői is , a BCE rektora, Lánczi András kiemelte, tarthatatlan, hogy elvigyék a legjobb diákokat a külföldi egyetemek, a Corvinus arra törekszik, hogy a fiatalok képzeletét és számításait is felkeltse, megcélozza.

Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár arról beszélt, hogy amikor 2014-ben a kormány áttekintette a felsőoktatás helyzetét, négy fontos ügy mellett cselekedtek. Ezek a piaci igények erőteljesebb kiszolgálása, a kutatás, illetve az intézményeink nemzetközi kapcsolatainak erősítése, akár magyar hallgatók külföldi részképzéseinek elősegítése révén, valamint hogy oda juttassanak el erős felsőoktatást, ahol arra szükség van. Székesfehérvár gazdasági eredményeivel erre rászolgált.

Cser-Palkovics András polgármester szerint évtizedekre, sőt azon túl is meghatározó jelentőségű eseménysorozat, hogy felfelé ível, erősödik a székesfehérvári egyetemi oktatás.

Pásztor József építész a tervezőket képviselte. A terv, amely már elkészült, Csipkerózsika álmából ébreszti föl az épületet: úgy őrzik meg a múltját, hogy a fejlesztés révén megfeleljen a mai igényeknek. Megmaradnak a körítő falak, a megtartható födémek, s belső oldali hőszigetelést kap az épület, hogy a külső karaktere megmaradhasson, hiszen a tégla architektúrája adja a ház különleges hangulatát. Az épület befogadóképessége 716 fő lesz, öt előadóterem (egy 160, két-két 80 és 40 fős), 20-40 fős oktatótermek, tetőtéri könyvtár és két konferenciaterem is helyet kap benne. Utóbbiak nemcsak oktatási célokat szolgálhatnak ki, hanem gazdasági rendezvények színhelye is lehet. A kivitelezés várható befejezése 2019 augusztusa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!