Kezdődik a kalandtúra: megújul a székesfehérvári Brassói utca

2017. április 21., 09:00 szerző: V. Varga József fotós: V. Varga József
komment
Kezdődik hát a nagy Brassói utcai kalandtúra, folytatásos macera és túlélőshow, oda-vissza türelemjáték és alkalmazkodó vetélkedősorozat!
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A város önkormányzatával kötött vállalkozási szerződés alapján a Strabag Kft. végzi a Brassói utcai közművek átépítését és az útépítési munkákat. A start csütörtökön volt, a befejezési határidő pedig november nyolcadika.

Brájer Éva alpolgármester, Maroshegy önkormányzati képviselője szerda estére lakossági fórumra hívta a körzet lakóit a Gárdonyi Géza Művelődési Házba. A többi között elmondta: a felújítás végeztével mindenki örül majd. Addig viszont sok-sok türelmet és megértést kér mindenkitől. Az érintettek számítsanak minden eshetőségre, ne rutinból közlekedjenek, s feltétlenül korábban induljanak útjukra.

A Brassói utcába csütörtöktől nem lehet behajtani. A leragasztott táblákat szerda este fotóztuk
Fotó: V. Varga József

Amint Nagy Zsolttól, a közlekedési iroda vezetőjétől megtudtuk: a Brassói utcai beruházás bruttó 239 millió forintot taksál.

Balogh Péter építésvezető a kivitelezés menetrendjét ismertette. A beruházást hét ütemre osztották, az utcában százhatvan lakóházat érintve. A munkálatokat csütörtökön kezdték a meglévő aszfaltburkolat lemarásával. A munkavégzés az  első két ütemben a Balatoni út és a Nagyváradi utca közötti szakaszon vette kezdetét. Először ideiglenes vízvezeték épül, majd ennek beüzemelése után kezdődhet meg az új vízvezeték kiépítése a régi vezeték nyomvonalán. Ebben az időszakban valószínűleg még be lehet autókkal jutni a lakóingatlanokra a késő délutáni óráktól, a napi munka befejezése után. Az útépítés csak a már üzemelő új vízvezeték kiépítését követően kezdődhet. Ekkor nem lehet majd behajtani autókkal a házakhoz. Az időpontról külön értesítik az érintetteket. A harmadik ütem körülbelül másfél hónap múlva indul, és így tovább.

Az érintettek örömmel nyugtázták, hogy az elmaradt gázbekötések is megtörténnek. A hozzászólók megértéssel fogadták a várható kényelmetlenségeket, és az egyeztetés fontosságára hívták fel a figyelmet. Megéri kivárni! – tette hozzá az egyik lakó.

V. Varga József

2017. április 21., 09:00 szerző: V. Varga József fotós: V. Varga József

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...