Hírek

2013.06.14. 14:14

Búcsú az általános iskoláktól

Székesfehérvár - Elballagtak a nyolcadikosok is. Egykor e szokás csak a nagyobbak ünnepe volt, mára általánossá vált.

Tihanyi Tamás

A székesfehérvári Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben  pénteken délelőtt Kneifel Imre  igazgató búcsúztatta el a diákokat és köszöntötte a szülőket, hozzátartozókat. Szép napunk támadt, mondja a népdal, és valóban szép ez a nap, hiszen az ünnep hangulata mindannyiunk lelkében ott van. Bár tudjuk, a tanulás soha nem érhet véget, mégis ezek a fiatalok életük legmeghatározóbb tanulmányain vannak túl.  A legtöbben nem tudtak írni és olvasni, amikor átlépték először a küszöböt, majd nyolc évig okosodtak   iskolánkban, ahol  a legfogékonyabb korban érték őket  az élmények. Ezek az évek sokaknak meghatározóak lesznek, és talán még ők, a végzősök sem tudják ezt,  csak mi, felnőttek - mondta Kneifel Imre igazgató.


A pedagógus arról is beszélt, hogy nem csak  tudással, hanem egymás megbecsülésének jó szándékával is gazdagodtak a fiatalok az elmúlt években.   Két osztálytól búcsúztak el pénteken, amikor Kneifel Imre megköszönte a szülők segítségét az eredményes munkához, hiszen szerinte nélkülük   az iskola egyedül  nem lett volna képes így  ellátni vállalt feladatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!