Hírek

2017.03.06. 16:40

Két kerekét is elhagyta egy busz Polgárdiban (frissítve)

Polgárdi – Egy helyközi járattal akadt probléma március 3-án, pénteken Polgárdiban, nem is kicsi: a busz elhagyta két kerekét is.

Szanyi-Nagy Judit

Azt egyelőre nem tudni, mi történt a busszal, például kátyúba hajtott-e vagy műszaki gond adódott, mindenesetre tény: múlt pénteken 19.30-kor a polgárdi Battyhányi utcában egy jármű elhagyta két kerekét is.

- Azt hittük, állatok szaladgálnak a padláson, amikor a zajokat hallottuk.

Egyelőre nem tudni, mi történt, hogy a busz két kereke is kiesett – az egyik a polgárdi Török Szabolcsék kerítéséhez gurult
Fotó: Olvasónk, Török Szabolcs

Kimentem megnézni, mi a hangok forrása, de már ekkor láttam, hogy hiányoznak a busz kerekei – mondja Török Szabolcs, aki aztán meg is találta az egyik hiányzó részt: a gumiabroncs ugyanis a kerítésükhöz gurult. Nem tétlenkedett, a másik hollétéről megkérdezte a sofőrt, aki közölte: az utasok úgy látták, az utca fentebbi részén kell keresni azt.

A történet érdekessége, hogy a pletykák szerint aznap volt átvizsgáláson a busz. Az esetről megkérdeztük a KKNYK Zrt.-t is, amint megkapjuk a válaszukat, frissítjük cikkünket.

Frissítés: Kedd délután megérkezett a KKNYK Zrt. hivatalos válasza is a történtekkel kapcsolatban. E szerint a Székesfehérvár–Füle viszonylatban közlekedő járattal történt a baleset, ahogy említettük, Polgárdiban. Az autóbusz vezetője két megállóhely között észlelte, hogy a „C” tengelyen, a menetirány szerinti bal oldalon mindkét kerék – ezek ikerkerekek voltak – kiesett. A sofőr azonnal leállította a járművet; személyi sérülés nem történt, az autóbuszon néhány utas tartózkodott.

– A közlekedési központ műszaki kollégái vizsgálják az eset körülményeit – mondta Pruzsina Alice sajtószóvivő, majd kiemelte: – Annak érdekében, hogy az ilyen jellegű problémákat időben észlelni lehessen, a jövőben beszerzünk a kereskedelmi forgalomban kapható ún. kerékanyalazulás-jelzőket. Ezek az eszközök egy kis nyíllal ellátott színes műanyag kupakok, melyek a kerékanyákra felhelyezve jelzik az anyák esetleges meglazulását. Így az autóbuszvezetők például a pályaudvarokon, a járatok kiállási idejében vizuálisan ellenőrizni tudják a kerékanyák esetleges meglazulását.

Kérdésünkre, hogy mit tesz a busztársaság akkor, ha átvizsgálják a buszt, ám a jármű mégis meghibásodik a vizsgálatot követően, nem kaptunk választ, így azt sem tudjuk, a szóban forgó járatot valóban aznap ellenőrizték-e.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!