Hírek

2014.08.22. 18:15

Csak együtt lehet a megyét fejleszteni

Székesfehérvár – Valószínűleg utolsó ülését tartotta a 2010-ben megválasztott megyei közgyűlés. Döntöttek a területi választási bizottság tagjairól,a testület elnöke ismét Mikó Péter lett.

Tribolt Lajos

A közgyűlés jóváhagyta, hogy pályázzanak 28 millió forintra, amelyből a területfejlesztési munkákat és az új közgyűlés tevékenységét finanszíroznák.

Mivel valószínűleg ez volt a testület utolsó ülése, Törő Gábor elnök a közgyűlés utáni sajtótájékoztatón kitért a ciklus történéseire. Erre az időszakra esett a megyei önkormányzatok pénzügyi konszolidációja, az intézményfenntartói szerep területfejlesztési feladatra változott. Ennek keretében széleskörű egyeztetések után alakult ki az a területfejlesztési program, amit éppen ez alkalommal hagyott jóvá a közgyűlés. E területen fontos volt, hogy a két megyei jogú várossal jó volt az együttműködés, mindenki tudta, hogy csak együtt lehet a megyét fejleszteni.

A területi választási búcsúzó tagja és az újak: Csurgó Katalin (b) Szabó László, Mikó Péter, Nagy Károly és Ballóné Varga Krisztina. A hiányzó Gyalog András később tesz esküt

Elhangzott, hogy sikeres pályázatok útján több milliárd forintot nyertek és fordítottak a Velencei tó fejlesztésére a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács munkájának segítségével. Ezek közé tartozik a kerékpárút építése. Most a tó partfalainak rekonstrukciójára pályáznak.

A pécsi Szántó Kovács János Kollégiumban minden évben biztosították húsz Fejér megyei diák szállás lehetőségét.

Molnár Krisztián, Fejér megye főjegyzője kiegészítésként elmondta, hogy a Fejér Megyei Értéktár Bizottság által megkezdett munkát a testületet vezető Pleizer Lajos alelnök halálát követően is folytatni fogják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!