Hírek

2015.03.30. 10:10

Csalai kutyagázolás: újabb kérdések vetődtek fel (frissítve)

Csala - Újabb kérdések vetődtek fel a pénteki csalai kutyagázolás kapcsán, amelyre szeretne válaszokat kapni az eb gazdája.

S. Töttő Rita

Nem tudok ránézni a vérfoltra - mondta majdnem sírva a csalai kiskutya gazdája, Nagy Diána

– Végignéztem az egészet – kezdi a péntek délutáni történetet Nagy Diána, aki 4 hónapos kiskutyáját, a hófehér Guccit engedte ki a házból, hogy elvégezze a dolgát, amikor meglátta, ahogy a zsákutcából kifele araszol a csalai polgárőr autó. Az épülő háznak még nincs kerítése, így Diána pontosan tudta, hogy a kutyának szólni kell, nehogy az autó elé kerüljön. De már késő volt, a pillanat tört része alatt a kiskutya a kerekek alá került. Hogy az autó valóban gyorsított-e, a sofőr láthatta-e a kiskutyát, nem tudni, de egy biztos: ott valaki elütötte a jószágot. Az utcai lámpa alatt, az aszfaltba ivódott apró vérfolt emlékezteti az arrajárót a történtekre. Gucci gazdája leszögezi: sosem sétáltatta a kutyáját póráz nélkül.

– Még csak 4 hónapos, kajla, tudom, hogy vigyázni kell rá. Ám itt csak egy pillanatra engedtem ki – magyarázza Diána, aki – s ez nem elhanyagolható szempont – a házban lévő beteg hozzátartozójára felügyelt, ezért nem is tehette meg, hogy sétára vigye kedvencét. – Egy szürke Nissan Almera volt, rajta a polgárőr felirattal. Jól ismeri mindenki a településen, s tudjuk, kik szokták vezetni – teszi hozzá. A család azt is tudni véli, ki vezette akkor a járművet, hiszen mindig megszokott rendben váltják egymást a csalai polgárőrök. De Diána nem látta a sofőrt. – Csak a kutyámra figyeltem. De a lényeg, hogy a gázoló autó nem állt meg. Pedig integettem, kiabáltam nekik, még mielőtt elütötték Guccit, hogy vigyázzanak, szalad a kutya. Amikor kiértek a zsákutcából, és rákanyarodtak a főútra, még azt is láttam, hogy visszatolatnak, és pár másodpercig állnak ott – emlékezik vissza a szemtanú gazdi. A feol.hu megkereste az ügyben a Székesfehérvári Rendőrkapitányságot is, amely állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A rendőrség épp ottjártunkkor kérte el telefonon a gazditól az eb tetemét. Az ügyben tehát elindult valami, a gazdi ugyanis még szombaton feljelentést tett.

Természetesen megkerestük a székesfehérvári polgárőröket is, akikhez a csalai rész tartozik, de csak annyit közöltek: vizsgálat folyik az ügyben, addig nem nyilatkoznak. Pedig szerettük volna megkérdezni: ha látták, ahogy állításuk szerint egy ismeretlen fekete autó ütötte el a

kutyát előttük, miért nem intézkedtek? Illetve, ha tapasztalták, hogy egy nő kiabál és integet mellettük, miért nem álltak meg?

– Én nem akartam ebből ügyet csinálni – szögezi le ismét a gazdi. – De mivel nem állt meg az autó, és nem vállalta a felelősséget, vagy legalábbis meg sem nézte, mit ütött el: gyereket, állatot, és később sem tudtuk velük megbeszélni a dolgot, ezért kötelességem volt a rendőrséghez fordulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!