Hírek

2017.08.03. 19:40

Csatornázás előtt: százmilliónál is többet költenek az épületekre Lovasberényben

LOVASBERÉNY A csatornaépítés előtt százmillió forintnál többet költenek a község egyes épületeinek és útjainak felújítására, tájékoztatott Szili Miklós polgármester.

Zsohár Melinda

A sportcsarnok épületenergetikai felújítására nyert az önkormányzat 73 millió forint EU-s támogatást. Az 1997-ben épült 600 négyzetméteres küzdőterű sportcsarnok igen népszerű a községben, megépítése óta kihasznált. Az eltelt idő alatt sokat változtak a műszaki előírások.

A rekonstrukcióval módosul a gépészet, az akadálymentesítés, külső hőszigetelést kap az épület. Már 10 százalék energiamegtakarítás is számottevő költségcsökkenést jelent, hangsúlyozta Szili Miklós polgármester. Az általános iskolásokon kívül gyakran kérik és kapják meg (ingyen vagy csekély pénz ellenében) több sportág kedvelői, civilek és baráti társaságok a sportcsarnokot használatra. A polgármester úgy véli, a közösségek erősítését szolgálja, ha ilyen jellegű szolgáltatáshoz hozzájuthatnak a településükön.

Belügyminisztériumi támogatásból nyertek el 40 millió forintot útrekonstrukcióra Fotó: Koppán Viktor

Az orvosi rendelőre 23 millió forint támogatást nyert el az önkormányzat - az intézményben háziorvos, gyermekorvos, védőnői szolgálat, fogászat, nőgyógyászat működik. Belügyminisztériumi támogatásból nyertek el 40 millió forintot útrekonstrukcióra, amiből 28 milliót a Diósi út aszfaltozására fordítanak - 3 méter szélesen, 6-800 méter hosszan.

A csatornaberuházás előtt a belterületen már nem nyúlnak az utakhoz, mivel a bontással járó munkák tönkretennék az elkészített burkolatot. A műemléki környezetben lévő óvoda energetikai felújítására 12 milliót fordítanak a belügyminisztériumi támogatásból. A nyílászárókat cserélik belőle, s külső hőszigetelést végeznek a patinás épületen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!