Hírek

2017.01.31. 17:27

Csecsemőgyilkosság: áprilisban ítélet születhet

Nem született ítélet kedden a négygyermekes anya ellen, aki a vád szerint különös kegyetlenséggel megölte élve született leánygyermekét, majd egy Pilinszky téri kukába dobta 1998-ban.

Buthy Lilla

Ahogy arról korábban írtunk, a 34 éves asszony 1998. szeptember 30-áról október 1-jére virradó éjjelen a fürdőszobában szülte meg gyermekét, bántalmazta és reklámtáskában egy utcai szemetes konténerbe dobta. Bár az anya azt állítja, a gyerek nem sírt fel, az igazságügyi orvosszakértő szerint minden kétséget kizáróan élve született, halálát pedig – a szájüreg gyerekzoknival történő kitömése miatti mechanikus elzáródás, valamint a nyak zsinegelése által – elhúzódó, fulladásos agybénulás okozta. A csecsemő holttestét másnap reggel egy, a szemetestartályban gyűjtögető férfi fedezte fel.

A második tárgyaláson nem jelent meg a vádlott bátyja, akit a védelem idézett be tanúnak. Megszólalt viszont az anya elsőszülött lánygyermeke, akinek 1997-ben adott életet, és nevelte szüleivel közös lakásukban. A nő legidősebb gyermeke elmondta, csak 2016 októberében tudta meg, mit tett az anyja. A bíró főképp a nagyszülőkről kérdezte a tanút, milyen volt és milyen jelenleg a kapcsolatuk.

A vádlott áprilisban áll majd újra a bíróság elé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!