Hírek

2017.05.07. 17:46

Csodaszép zivatarcellát "lőttek" Pusztaszabolcsnál

Perkáta - Perkáta helyi időjárás-jelentője, a viharvadászként is végzett Papp Péter vasárnap délután követett egy, a Budai-hegyekből indult légköri képződményt.

Kocsis Noémi

Fotó: Papp Péter

Mint írja, " Már jó ideje figyelgettem a radart, amikor a Budai hegyek mellett egyszer csak kipattant egy cella. Lassan csordogált dél felé. Mivel nem látszott túl erősnek nem is igazán foglalkoztatott az elején. Később mikor az égen megláttam a hatalmas CB-ket (zivatarfelhőket - a szerk.), rögtön felkaptam a fejem, hogy talán mégiscsak elérheti a települést. Nem is kellett sokat várni rá. Pusztaszabolcsot elérve nyakamba kaptam a fényképezőt és irány a határ, egy jó pozíciót találni. Mikor kiértem, megpillantottam, de leírhatatlan látvány fogadott. Meseszép cella volt. A települést elérve 4-5 hangos dörgés volt, némi szélerősödés - valamint 4 mm csapadékot hagyott maga után. Békésen elvonult, majd végül lassan Sárbogárd térségében el is halt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!