Hírek

2015.05.31. 14:16

Csoki és cukor a bokrok alatt - Gyereknap Pusztaszabolcson

Pusztaszabolcs - Kincskeresés, zsíroskenyér piknik, és rengeteg kreatív játék a kastélykertben megrendezett gyermeknapon.

Sebestyén Lilla

A kastélykert zöldellő pázsitján épp iskolások fogócskáznak teljes erőbedobással. A szülők és a segítők a fák árnyékából figyelik a gyerekeket, mások a leterített plédeken időznek, élvezik a napsütést, vagy a kastélyban készítik a zsíros kenyereket, vágják a hagymát a közelgő piknikre.

Az egész napos gyermekeknek szóló rendezvény minden jel szerint összehozta a helyieket Simonné Zsuffa Erzsébet, főszervező elmondja: ez is volt a céljuk.

- Ebben a rohanó világban nekünk, szülőknek sajnos igen kevés időnk jut arra, hogy játszunk a gyermekeinkkel, vagy legalábbis nem elég. De most itt ez a nap, a lehetőség, hogy jól érezzük magunkat, hogy szórakozzunk - mondja el Erzsébet, aki már reggel hat óra óta talpon van segítőivel pedagógusokkal, óvónőkkel, szülőkkel , hogy egy igazán klassz programot hozzanak össze a kicsiknek.

Mint megtudom, a gyereknap délelőtt fél tízkor kezdődött egy izgalmas bábkiállítással és mesefilm vetítéssel. Majd a Palacsintás Király után, a második felvonásban elkezdődött a várva várt kincskereső túra, ami túl nyúlt a kert határain, beszőtte az egész várost.

A gyermekek és kísérőik a kastély udvaráról indultak, követve az utat jelző lufikat és szalagokat, egészen a kincseket rejtő játszótérig. De ahogy a történetekben is, úgy nekik is próbákat kellett kiállniuk a célig: célba dobás, Ki nevet a végén? társas és tolvajjárás a kicsik és nagyok egyaránt sikeresen teljesítették a feladatokat, a segítők pedig énekléssel, mondókákkal fűszerezték meg a túrát. Az apró ajándékokat a kincses szigetre keresztelt játszótéren kellett felkutatniuk, ahol a szervezők édességet és játékokat rejtettek el.

Az ovisok rendkívül élvezték a Fő utcán végig futó társast. Az erre a célra készített dobókockával mindenki guríthatott. Azonban a báboknak is nagy sikere volt. Csak felhúzták a gyermekek a kezükre a figurákat és már be is indult a fantáziájuk. Fotó: Molnár Artúr

- Korábban végig rajzoltuk a főutcát krétával, készítettünk hatalmas dobókockát a társashoz és madzaggal beszőttük a kiserdőt, ma reggel pedig elrejtettük az ajándékokat a parkban. Nem volt kis munka, de látni, hogy jól szórakoznak a gyerekek, minden pénzt megér - újságolja a főszervező,

A késő délutáni órákban a gyerekek népi csapatjátékokat játszottak például métát , az idősebbek a rovásírás fortélyaival ismerkedhettek meg, miközben ínycsiklandó kacsazsíros kenyeret majszoltak.

Az egész város a gyermekek játszóterévé vált.

Szerencsére az idő is kedvezett a népes kis társsaságnak, a nap egészen az esti tábortűz gyújtásig nem tűnt el a horizontról.

Esten aztán a Szabolcs Singers is csatlakozott a gyerekekhez és egy közös énekléssel csúcsosodott ki az este, amire a koronáját Erdélyi Szilvia és a néptáncosok tették fel, egy különleges táncházzal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!