Hírek

2017.01.26. 10:45

Csőtörés miatt zavaros a víz Agárdon és Gárdonyban

Több olvasónk is jelezte, hogy újra zavarossá vált a víz Agárdon és Gárdonyban is, sőt, még felvételeket is küldtek, melyeken tisztán kivehető, hogy a csapból folyó víz színe teljesen eltér a normálistól. Az üggyel kapcsolatban megkerestük az érintett szolgáltatót, azaz a DRV Zrt.-t, hogy mi történt?

Laci Patrícia

- A tegnap napon, délután a Velence Tavi Regionális rendszer Dinnyési glóbusztöltő vezetékén nagy mértékű (200 m3/óra) csőtörés történt. A hibaészlelését követően a vezeték kizárása megtörtént, a hiba javítására a mai napon kerül sor. Ennek következtében a nyomás alatt lévő rendszerekből nagy sebességgel elszökött az ivóvíz és a víz zavarossá vált az Agárd és Gárdony települések elosztóhálózatain - közölte a társaság kommunikációs csoportvezetője, Rákóczi Zsuzsa.

Fotó: Olvasó

A vízmozgások okozta leülepedések felkavarodásából adódó vízminőség romlás a fogyasztókra nézve egészségügyi kockázatot nem jelent a szolgáltató szerint, a víz fogyasztható kizárólag az egészségre veszélytelen vas és mangán csapadék okoz érzékszervi kifogásoltságot.

Fotó: Olvasó

- A hálózatmosatást kollégáink folyamatosan végzik, hogy a fennálló problémát minél hamarabb megszűntessék a térségben. A kifogásolt szakaszokon tartályautós vízhordást végez társaságunk, hogy megfelelő minőségű vizet biztosítsunk a lakosság részére, aki ezt igényli - tette hozzá Rákóczi Zsuzsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!