Hírek

2016.06.09. 12:35

Régóta várták az enyingiek az új rendelőintézet megnyitását

Enying - Az álom végre megvalósult: könnyű megszokni a 21. századi körülményeket.

Házi Péter

Alig másfél hete költöztek át a Batthyány-kastélyból a rendelőintézet munkatársai a csupa üveg és fény új épületbe, de, mint Ivády Ilona intézetvezető főorvos mondja, nemcsak az orvosok, a betegek is hamar megszokták az első osztályú körülményeket. A földszinten kapott helyet a röntgen és az ultrahang diagnosztika, a belgyógyászat, a tüdőgyógyászat, a reumatológia, a sebészet és a bőrgyógyászat, no meg az Enyingen újdonságnak számító kardiológia. Az emeleten, ahová itt végre lifttel lehet feljutni, az ugyancsak újdonságnak számító urológia szakrendelés, illetve az ortopédia, nőgyógyászat, szemészet várja a betegeket, de itt kapott helyet a gégészet, a pszichiátria és a harmadik újdonság, a diabetológia szakrendelés. Itt működik a korszerű laboratórium is.

Horváth Lajos szemész főorvos az egyik korszerű orvosi eszközt mutatja. Nem csak kívül-belül lett szép az új rendelőintézet, hanem valóban a legkorszerűbb eszközökkel szerelték is fel azt

- 1983 óta szolgálom a betegeket Enyingen, így aztán sokukat már ismerősként köszöntöm. Az általános véleményük az, nagyon korszerű rendelőt kaptak, megérdemelte már ez a környék ezt a fejlesztést. Tizenegy település 25 ezer emberét látjuk el, részben a megyei kórházból szakrendelésre érkező orvosokkal, részben helyiekkel - mondja az intézetvezető főorvos, akitől azt is megtudjuk, nincsnek régi, elavult műszereik, a legkorszerűbb technikával dolgozhatnak. Most kaptak egy kiváló, fekvő, álló pozícióban is használható, digitális képalkotású röntgent, egyből a számítógép képernyőjén látják, amit látni kell. Nagytudású új ultrahang is került a rendelőintézetbe, és akkor a minden igényt kielégítő terheléses EKG-berendezésről még nem is beszéltünk.

A szakrendelések idején nem változtattak, így a betegeknek csak az új rendelések időpontját kell megszokniuk. És a legfontosabb, hogy most már nem kell beutazniuk Fehérvárra ezekért sem. A földszinten külön bejáratú gyermekgyógyászat is működik, amelynek kedves állat- és autós figurái Kissné Cserhelmi Márta, Pálfy Éva és Bertáné Horváth Aranka kezemunkáját dicsérik. Pályázat útján most keresik a gyógytornászt a fizikoterápiás részlegre, ahol tornaszoba is segíti majd a betegek felépülését. A végén az egyik lefontosabb: a rendelésekre a várakozási idő jóval rövidebb, mint Fehérváron, ezért is lehet most egyre népszerűbb az enyingi rendelőintézet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!