Hírek

2013.05.04. 10:59

Dallal búcsúztak a végzősök Székesfehérváron

Székesfehérvár - Idén is megszámlálhatatlanul sok fiatalt köszöntött Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a Városház téren hagyományosan megrendezett városi ballagáson.

Miskei Anita

A város gimnáziumaiból, középiskoláiból érkező ballagókat és családtagjaikat délelőtt kilenc órakor gyönyörű napsütéses idő fogadta, akik a Szent István év tiszteletére egy közös dallal is készültek. Sok fiatal számára ez búcsúdal is volt a várostól, legalább néhány évre, hiszen sokan a fővárosban, vagy más vidéki nagyvárosokban, esetleg külföldön szeretnék folytatni tanulmányaikat. Amit a legfrissebb statisztikai adatok is bizonyítanak, hiszen a megyéből a felsőoktatási intézménybe jelentkező fiatalok száma: 3847, a székesfehérvári kistérségből valamivel több, mint 1500 fiatal szeretné valamelyik hazai főiskolán, egyetemen folytatni tanulmányait. Addig azonban még néhány nehéz próbát ki kell állniuk a fiataloknak, hiszen hétfőn kezdődnek az írásbeli érettségik. Így a szombati ballagást és családi ünneplést követően mindössze egyetlen napjuk marad a fiataloknak a pihenésre a nagy feladat, az érettségi előtt.

 

Vörös Sára, a Fehérvár Szépe, Fejér Megyei Hírlap Királynője cím és a korona jelenlegi viselője is most ballagott. A fiatal szépségnek komoly tervei vannak, a Lánczos Kornél Gimnázium végzőse jogi pályára készül, szeretne továbbtanulni.

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!