Hírek

2017.06.29. 13:08

Díjazták a fehérvári gyermekgyógyászt

"Székesfehérvár Egészségügyéért" díjban részesült Tornai Ágnes gyermekgyógyász szakorvos, az iskola-egészségügyi szolgálat vezetője.

B. Kiss László

Semmelweis Ignácnak, az anyák megmentőjének a születésnapján – hagyományokhoz híven – az idén is köszöntötte a város egészségügyi dolgozóit a megyeszékhely önkormányzata. Az ünnepség az Oskola utca 7. falán álló emléktábla megkoszorúzásával kezdődött. (Ide, a ciszterci gimnázium egykori épületébe járt iskolába 1832 és 1833 között a jeles orvos.) A folytatásnak a Hiemer-ház bálterme adott adott otthont. Itt Cser- Palkovics András polgármester köszönte meg az egészségben dolgozók áldozatos munkáját. Beszédében elmondta azt is, hogy a Szent György kórház új belgyógyászati tömbjének tervezése már elkezdődött, s beruházás hét milliárd forintos költségeinek finanszírozására a fedezet biztosított a Modern Városok program révén. A polgármester beszámolt továbbá arról, hogy több száz parkolót terveznek építeni a kórházhoz, valamint arról is, hogy – egyhangú közgyűlési döntés értelmében – 2021-ig a város valamennyi, arra rászoruló orvosi rendelőjét felújítják.

Tornai Ágnesnek a polgármester, Cser-Palkovics András nyújtotta át a kitüntetést

Az ünnepségen nyújtotta át Cser-Palkovics András a „Székesfehérvár Egészségügyéért” díjat, melyet idén az önkormányzat közgyűlése dr. Tornai Ágnes gyermekgyógyász szakorvosnak, az iskola-egészségügyi szolgálat fáradhatatlan vezetőjének ítélt oda. A rendezvényen köszöntötték a Humán Szolgáltató Intézetnél több évtizeden át kimagasló és önzetlen munkát végző szakembereket is, akik – a közalkalmazottként eltöltött idő alapján – 25, 30 és 40 éves jubileumi jutalomban részesülnek.

Az ünnepség végén a pohárköszöntőt Östör Annamária tanácsnok mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!