Hírek

2016.06.24. 12:11

Disznóólba zárták, láncával utcára vetették

Kajászó – A kis yorki kinézetű kutyust disznóólba zárták, vízen és száraz kenyérhéjon élt. Másikukat pedig láncostól vetették utcára... Kemény élethelyzetek után kerültek az állatvédők gondozásába.

S. Töttő Rita

Piggi idős gazdája otthonba került, a rokonok pedig bezárták egy mocskos disznóólba. Enni nagy ritkán csupán száraz kenyérhéjat kapott, a víz pedig ritka ajándék volt számára – meséli a yorki kinézetű, ámde annál nagyobb termetű kutyus történetét Szatmári Andrea, a CsutkaRozi Menedéke vezetője, aki kimentése óta foglalkozik a kedves kis állattal. Az 5 éves Piggi ugyanis mindazok ellenére, amin keresztülment, végtelenül ragaszkodó, kedves fiú kutya. Andrea hangsúlyozta: ivartalaníttatva, oltva, chipelve szeretne egy kedves családhoz költözni családtagnak, ahol megkap minden szeretetet, törődést. És akkor íme a paraméterei: közepes termetű, 12 kilós, 45 centiméter magas – mert csak ránézésre olyan, mint egy yorki, méretre nem... Nem volt jobb sorsa a most még csak 10 hónapos Brókernek sem, aki mindannak ellenére, amin keresztül ment, ma is játékos, nagyon aktív kis hóhányó fiú. Januárban ugyanis, amikor az emberek tömegével dobálták utcára a láncos kutyákat, ennek az áldozata lett az akkor még 6 hónapos kölyökkutya.

– Lánccal, karabinerrel a nyakában került utcára Kajászón, és azonnal elütötte egy autó – emlékezik vissza Andrea. A kutyának akkor a jobb első lába eltört. – Azóta meggyógyult, ivartalanítva lett – teszi hozzá gondozója, aki olyan helyet keresne neki, ahol aktív életet élhet, mert – mint mondja – ő maga egy „duracell kutyus”. Viszont nagyon okos, tanulékony, mindenben meg akar felelni a gazdi kívánságainak – tette hozzá az állatmentő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!