Hírek

2017.04.24. 13:25

Díszpolgári címet kapott Kis Károly, az iskola nyugalmazott igazgatója

Díszpolgári címmel tüntették ki Kis Károlyt, Iszkaszentgyörgy iskolájának nyugalmazott igazgatóját. A díjat a falunapok alkalmával adták át.

B. Kiss László

A hétvégén zajlottak az iszkaszentgyörgyi Szent György Napok. A falunapok, a Pappenheim-kastély freskós termében tartott megnyitóján adták át az önkormányzat elismeréseit.

Iszkaszentgyörgy Díszpolgára címmel ismerték el  Kis Károly, a helyi kastélyiskola  nyugalmazott igazgatójának munkáját.

Iszkaszentgyörgyért Emlékérem elismerésben részesült  a Házicérnák Foltvarró Műhely, valamint Gula Miklós tanár, a helyi néptánccsoport vezetője.

Iszkaszentgyörgyért Oklevél elismerést kapott Cseh Ildikó, az Iszkaszentgyörgyi Kulturális és Szabadidősport Egyesület  elnöke, a helyi iskola tanára,  valamint Kéri József, a községi sportegyesület elnöke.

Gáll Attila (balra) nyújtotta át a kitüntető cím odaítéléséről szóló oklevelet Kis Károlynak

Fotó: Kadlecsik István

Polgármesteri Díszoklevelet vehetett át Nagy Mihály és Waliduda Dániel.

Az iszkai Szent György Napok programja rendkívül sokszínű és gazdag volt. Főző- és sütiverseny, kiállítások, veterán autók találkozója, valamint a legkülönfélébb szórakoztató produkciók egyaránt megtalálhatók voltak a kínálatban. Nem maradt el az idén sem a Szentgyörgyi Sólymok Hagyományőrző Íjász Egyesület látványos bemutatója sem.

A falunapok alkalmával népes delegáció érkezett Iszkaszentgyörgyre az erdélyi partnertelepülésről, Gyaluból. A küldöttség tagjai között voltak az ottani román, valamint a gyalui magyar néptáncegyüttesek tagjai is. A falunapok zárásaként ők adtak fergetes műsort az iszkaszentgyörgyi néptáncosokkal közösen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!