Hírek

2017.04.25. 19:15

Döntés a parcellákról - Név nélküli sírba kerülnek az urnák

Dunaújváros - Egy közgyűlési döntés értelmében az önkormányzat két temetője - XXI. és XXV. számozású - parcelláról mondott le.

Palkovics Kata, a Dunaújvárosi Köztemetőt üzemeltető Kegyelet ügyvezető-tulajdonosa elmondta, a köztemető két parcellájában találhatóak a közköltségen eltemetett elhunytak sírhelyei. Összesen 168 darab ilyen sírhely van, melyek tekintetében már az 5 év türelmi idő is letelt. Olyan sírokról beszélünk, amelyek többsége több mint harminc éve elhagyatottan áll. Palkovics Katalin hozzátette: E két parcella sírhelyei felett az önkormányzat rendelkezett. Olyan elhunytakat temettek el ide, akiknek nem voltak hozzátartozóik, illetve nem sikerült őket azonosítani. E sírokat évtizedek óta nem gondozta senki, az öt év türelmi idő is lejárt.

Palkovics Katalin

A két parcella a temető közepén található, több panasz is érkezett az üzemeltetőhöz, hogy gondozatlanul, rossz állapotban vannak a sírok, ám az üzemeltető csak akkor intézkedhet, ha a sírhelyek kezelője, azaz az önkormányzat lemond ezekről. Ez megtörtént a közgyűlési döntéssel. E két parcellában található sírokat kihantolják, az exhumálást követően hamvasztás után egy név nélküli sírba kerülnek majd az urnák, ám továbbra is nyilvántartásban maradnak, így ha jelentkezne értük hozzátartozó, akkor a hamvak urnában elvihetők lesznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!