Hírek

2016.10.18. 14:27

Döntöttek: megkapja Fehérvár a hétmilliárdot a megyei kórház belgyógyászati tömbjének építésére

A Magyar Közlöny ezévi 155. számában jelenet meg egy, Székesfehérvár és a tágabb környék számára is nagyon fontos döntés:

Házi Péter

A 1561/2016. (X. 13.) számú kormányhatározat szerint a miniszterelnökség keretéből átcsoportosítanak hétmilliárd forintot az Emberi Erőforrások Minisztériumához, hogy abból a Modern Városok Program keretében megvalósulhasson a Fejér Megyei Szent György Oktató Kórházon belül az új belgyógyászati tömb.

Székesfehérvár Önkormányzata örül a hétmilliárdos támogatásnak, hogy a város a kormányzattal együtt fejlesztheti tovább az egészségügyi ellátást - adta hírül a Magyar Közlönyben is megjelent döntést dr. Cser-Palkovics András polgármester.

Az elmúlt években megkezdett fejlesztések folytatására kért forrást Székesfehérvár, amikor a Modern Városok Programba beemelte a Belgyógyászati tömb kialakítását. A meghozott kormányhatározattal újabb fontos programpont véglegesedett. A polgármester megerősítette: a pénzügyi forrás rendelkezésre állásával az utolsó akadály is elhárult, megkezdődhet a tervezés, majd a kivitelezés.

Amint arról beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök 2015 május 26-én járt Fehérváron, amikoris bejelentette a Modern Városok Program Fehérvárt érintő fejlesztési elképzeléseit.

Az új belgyógyászati tömb öt szintes lesz, a betegeket nem kell majd a most meglévő "folyosón" tologatni, hanem egyetlen zárt helyen zajlik majd az egész gyógyítási folyamat.

A kórház környékén óriási gond a parkolás, a tervek szerint a kórház melletti nagy parkoló fölé egy újabb szintet húznak, így több száz új parkolót is ki tudnak alakítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!