Hírek

2017.05.29. 14:53

Egy nő nyakából loptak aranyláncot – letartóztatják őket

Dunaújváros – Egy 78 éves asszony nyakából lopta el az aranyláncot egy 15 és egy 27 éves gyanúsított Dunaújvárosban.

Szanyi-Nagy Judit

Május 26-án, a délutáni órákban a fiatalkorú gyanúsított megszólította az utcán haladó sértettet, azért, hogy megkérdezze, mennyi az idő. A nő ekkor elővette a telefonját, és miután közölte a pontos időt, a felnőttkorú gyanúsított ököllel a jobb fülénél megütötte, és kitépte a nyakában lévő, közel 85 ezer forint értékű aranyláncot. A sértett a földre esett, és zúzódásos sérüléseket szenvedett. A gyanúsítottak a helyszínről elmenekültek, és az ékszerrel ismeretlen módon rendelkeztek – tudtuk meg Jászberényiné Király Teodórától, Fejér Megyei Főügyészség szóvivőjétől.

A felnőttkorú gyanúsított különös visszaeső, korábban már elkövetett hasonló bűncselekményt – sőt, egy másik bűncselekmény miatt a rá kiszabott börtönbüntetésből négy hónapja szabadult.

Az ügyészség rablás bűntette miatt a gyanúsítottak előzetes letartóztatására tett indítványt. A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája – az ügyészi indítvánnyal egyezően – elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását. A döntés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!