Hírek

2014.12.19. 18:10

Egy fáradhatatlan közösségszervező

Pro Voluntarius Díjat kapott Kovács György, a megyei művelődési központ címzetes igazgatója, a Fejér Megyei Civil Információs Centrum irodavezetője.

A Pro Voluntarius díj természetes személyeknek, önkormányzati, egyházi vagy civil szervezeteknek, közintézményeknek adható. Kovács György a fehérvári civil élet és az önkéntesség kultúrájának megerősítése érdekében végzett több évtizedes fáradhatatlan munkája, a Fejér megyében működő civil szervezetek létrehozásában vállalt áldozatos közösségépítő tevékenysége elismeréseként részesült az elismerésben.

Czibere Károly államtitkár gratulál a kitüntetett szakembernek  (Fotó: Fejér CIC)

A díjat az Emberi Erőforrások Minisztériuma képviseletében Novák Katalin család- és ifjúságügyért és Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár adta át pénteken a minisztérium Tükörtermében.

Az idén 70. életévét betöltő Kovács György a Váci Mihály Szakmunkásképző Iskolában dolgozott oktatóként, tanárként, gyakorlati oktatás vezetőként. 1975-től az új intézményként indult székesfehérvári Ifjúsági és Úttörőház, 1979 -től pedig a Megyei Művelődési Központ igazgatója volt. 1982-ben személyes közreműködésével jött létre az Országos Népművészeti Egyesület. 1998 óta vesz részt a Civil Szervezetek Fejér Megyei Szövetségének munkájában, amelynek 2001-2004 között az elnöke volt. Koordinálja az Önkéntes Pontok munkáját, a Fejér Megyei Kézművesek és Őstermelők Vására szervezője.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!