Hírek

2015.01.08. 11:55

Egy drogos pucér pasas köztéri műsora

Székesfehérvár - Ez a történet első megközelítésre akár röhejesnek is mondható, de jobban belegondolva nem hiszem, hogy bármelyikünk jó szívvel tudna rajta nevetni. Egy családanya súlyos egészségkárosodásán ugyanis nem illő még mosolyogni sem.

Zsigó Ferenc

- Este nyolc után történt, de szinte nappali fény volt itt, amikor egyszercsak azt láttam, hogy a Gáz utca felől egy pucér férfi érkezik, sétálgat az autók között, aztán beül egy Skodába, aminek a tulajdonosa éppen fizette a tankolást - idézte fel a tavaly december elsején este történteket Reznyák Olivér, a Budai út és a Lövölde utca sarkán lévő benzinkút egyik alkalmazottja.

- Röhejes volt a helyzet, de a skodás, aki gyakran jár hozzánk tankolni, nagyon pipa lett, kipenderítette az ürgét az autóból - folytatta Olivér. - Anyaszült meztelen volt a pasas - tette hozzá -, még zokni se volt rajta, pedig elég hűvös volt az idő.

A pucér férfi ezután egy másik kocsiba is beült volna - miközben azt ordibálta, hogy vigyék el innen , de onnan is elkergették, felvette a nyúlcipőt és a szomszédos gyorsétkezde felé futott.

- Az autóban beszélgetve a fiunkra vártunk, amikor a meztelen férfi beült mögém a hátsó ülésre és artikulátlan hangon üvöltve követelte, hogy vigyük el innen - mondta a pucér műsor újabb szereplője, aki érthető okokból - a későbbiekből kiderül, miért is - nem kíván névvel szerepelni írásunkban. - A feleségem nagyon megijedt, én kiszálltam, de csak a gyorsétteremből éppen kijövő fiam segítségével tudtam kicibálni az embert az autó hátuljából. Folyamatosan kiabált, rugdalózott, csak a benzinkutasok segítségével tudtuk megfékezni a rendőrök kiérkezéséig.

Tavaly július 25-én anyaszült meztelenül őrjöngött egy férfi a Kossuth téren, a Parlament előtti medencében. Többszöri próbálkozás után sikerült kiszedni a vízből, majd megbilincselni és elszállítani
Fotó: borsonline.hu

- A főnököm hívta a zsarukat - mondta Olivér -, három járőrkocsi is érkezett, én hátulról fogtam az embert addig, amíg megbilincselték, aztán végül egy mentőautó vitte el. Azt mondták az egyenruhások, hogy ismerik a pasast, nem először csinált ilyet - tette hozzá a kutas.

- A feleségem olyan rosszul lett, hogy miatta is kellett mentőt hívni. Mint kiderült 220-ra felszökött a vérnyomása, sokkos állapotba került, bevitték a kórházba - mondta a névtelenséget kérő férfi, aki az eset óta pszichiátriai kezelésre hordja a feleségét. - Akár késsel is hadonászhatott volna, önmagára és másra is veszélyes lehetett volna ez az ember - tette hozzá az elmondottakhoz a férj.

A megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese kérésünkre utánanézett a történetnek. - A kollégák közreműködésével vitte a mentő a férfit a pszichiátriára, más intézkedésre nem volt szükség - tájékoztatott Horváth Diána kommunikációs referens.

A 38 éves férfi egyébként - mint más forrásból megtudtuk - alkoholista és drogfüggő. Nem az első eset volt, amikor hasonlóképpen őrjöngött, ismerős a rendőrök és a mentők körében is.

Az úgynevezett dizájner drogok között több olyan is van, aminek hatására forróság önti el a drogost, olyan hallucinációja lesznek, hogy ellepik a bogarak, leszaggatja a ruháit, legszívesebben még a bőrét is lenyúzná és folyamatosan menekül. Persze az adag nagyságától és a mellé fogyasztott alkohol mennyiségétől is függ, hogy még milyen egyéb tünetek - esetleg agresszió - párosulnak a fentiekhez.

Ezek után bizonyossággal állítható, hogy nem röhejes a pucér férfi története. Ő maga is áldozat, de a közvéleményt valószínűleg nem az ő védelme, hanem inkább az foglalkoztatja, vajon tizenéves gyerekeinket mikor etetik be egy ilyen szerrel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!