Hírek

2017.05.05. 19:35

Egy évszázad bölcsessége - Rodler Győzőt 100. szülinapja alkalmából köszöntötték

Székesfehérvár - Rodler Győző százéves lett még áprilisban, eme kerek évforduló alkalmából a város is megajándékozta a nyugdíjast pénteken.

Laci Patrícia

Cser-Palkovics András polgármester, Mészáros Attila alpolgármester, Törő Gábor országgyűlési képviselő , valamint Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő látogatta meg pénteken Rodler Győzőt otthonában, ugyanis a nyugdíjas áprilisban ünnepelte kerek századik születésnapját.

Rodler Győző Cser-Palkovics Andrással és Törő Gáborral is koccintott a 100. születésnapja alkalmából Fotó: Bácskai Gergely

Rodler Győző meghatódottan emlékezett vissza az életének legemlékezetesebb pillanataira, s volt is mit mesélnie, hiszen egy évszázad hosszú idő. Beszélt arról, mely városokban élt: 1917-ben Nagyváradon született, majd 30 évig Budapesten lakott, végül Székesfehérvárra sodorta az élet szépszemű feleségének köszönhetően. A szépkorú az OTP alapító tagja volt 1949-ben, 1979-ben ment nyugdíjba megyei igazgatóként. Győző bácsi elárulta a hosszú élet titkát, ahogy ő fogalmazott, a lényeg, hogy ott fent megsegítsenek!

Rodler Győzőnek összesen 3 gyermeke, 6 unokája és 20 dédunokája született.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!