Hírek

2016.06.21. 18:45

Egy évvel a tragédia után sincs felelős - A balesetben elhunyt fiú apja emléket állított a baleset helyszínén

Egy éve történt a baleset, melyben Pálinkás Benjámin életét vesztette. Most egy fekete táblát kaptunk lencsevégre a tragédia helyszínén.

Buthy Lilla

Az édesapa, Pálinkás László beszélgetésünkkor azt mondta, ez a tábla az ő kapaszkodója, a kiállása a fiáért. Az autóján is hasonló felirat olvasható. Közben megtudtuk a sofőrrel, a 21 éves vádlottal szembeni következő tárgyalás időpontját: október 17-én 8 óra 30 perckor kezdődik majd. A 7-es főút szabadbattyáni szakaszán történt a tragikus baleset, amely után a Videotonban nevelkedett, a Dunafém–Maroshegy 20 éves szélsője, Pálinkás Benjámin nem ért haza Siófokról.

A tragédia – amelynek utóéletével, részleteivel még foglalkozunk a közeljövőben – egy éve történt. Akkor online felületünkön is rengetegen fejezték ki fojtogató fájdalmukat, részvétüket és felháborodásukat. Egy éve négyen indultak el hazafelé hajnalban egy szülinapi buliról. A sofőr, bár ivott, volánhoz ült, Szabadbattyánnál elaludt, a kocsi egy vízelvezető árok hídpillérének, majd egy házkerítés betonpillérének ütközött. Benjámin életét vesztette, a többi utas megúszta karcolásokkal. Az ügyészségtől azt kérdeztük, született-e már ítélet az ügyben. Az a tábla, amely most annak a háznak a kerítésén látható, amelybe frontálisan belecsapódott a BMW, előrevetítette a választ.

A táblát a válaszokat és igazságot kereső Pálinkás László tette ki a baleset helyszínén: – Sokan kérdezik tőlem, mivel lennék előrébb, ha ez a fiú börtönbüntetést kapna: őszintén, két dolog van bennem, az egyik a mélységes fájdalom, a másik a düh és a harag. Ha sok év börtönt kapna, akkor a második részén enyhítene. És ezt vállalom – mondta el Benjámin édesapja. „A tragédia óta eltelt egy év sok mindenre rámutatott: az ittas és gyorshajtó taxis fiú és a több hónapja lejárt műszakis autóját átadó fehérvári futballista azonnal felismerték, hogy többé nem kell a vétlen gyermekkori barát szemébe nézni. Most már bármit hazudhatnak, jogaik csak nekik vannak” – ez olvasható a fekete habkarton táblán.

– A Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség 2015. december 3-án halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt vádiratot nyújtott be egy 21 éves férfivel szemben a Székesfehérvári Járásbíróságra, amelyben az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, közúti járművezetéstől eltiltás és közügyektől eltiltás alkalmazását indítványozta a vádlottal szemben – mondta el kérdésünkre a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője, Jászberényiné Király Teodóra. A következő tárgyalás október 17-én 8 óra 30 perckor kezdődik majd.

Itt olvasható lapunk egy évvel ezelőtt született cikke, melynek nyomán tízezrek fejezték ki részvétüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!