Hírek

2014.06.17. 19:45

Somlói revolúció: egy forradalmi torta

A Damniczki Cukrászda Somlói revolúciója is ott van a három legjobb között, a Magyarország tortája versenyben.

Buthy Lilla

Althamer Eszter, Damniczki Balázs és Csete Ildikó együtt alkották meg a Somlói revolúciót, amit most még két hétig tökéletesíthetnek (Fotó: Molnát Artúr)

Megkóstoltuk, elnémultunk. A Somlói revolúció majdnem evolúció lett, de a változás ennél azért látványosabb. Forradalmi, mert Damniczki Balázs és csapata teljesen újraértelmezte a hagyományos ízeket. No meg azért is, mert normális esetben somlóiból nem szokás tortát készíteni. Az alapok maradtak, de divatosabb lett: ez már a mai kor somlói galuskája.

- A nagyok előtt szeretnénk tisztelegni azzal, hogy aktualizáljuk a régi receptet - mondja Damniczky Balázs. A francia ihletésű torta többféle csokoládé mousse-ból, grillázsos piskótából és egy vékony narancsos rétegből áll. A következő két hétben még csiszolhatják alkotásukat, a narancsból még akár barack is lehet. A miénk mellett a budapesti Művész Kávéház két tortáját versenyezteti a zsűri.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!