Hírek

2016.01.20. 17:40

Egy igazán meghökkentő "performansz" a Fő utcán - Fotókkal!

Székesfehérvár - Van, ami mellett egyszerűen nem lehet elsétálni: ilyen eset az is, amikor egy kalapos fiatal ember, arcán fekete vonalakkal ücsörög egy padon szerda délután a Fő utcán, egy kitömött horrorisztikus baba mellett, miközben többen is fényképezik.

Buthy Lilla

Az ominózus, padon ülő fiatalember, Pálinkás Martin, persze nem bolondult meg. Csupán egy osztálytársa festményeit keltette épp életre a belváros több pontján. A kreatív ötlet és maguk a festmények is fontos üzenetet hordoznak - tudtuk meg az alkotótól. - Öt évig tanultam a Hang-Szín-Térben, szobrász voltam négy, egy évig pedig jazz énekes - mondta el a huszonegy éves Cseszneki Virág Anna. - Azóta kicsit elsodort az élet másfele, jelenleg gyakorló fodrásznak tanulok - tette hozzá- de megint elkezdtem festeni. Szóval kitaláltuk a fiúkkal ezt a projektet, hogy élőben megcsináljuk a képeket, mert ilyet még sehol nem láttunk.

 

 

- Általában azokról szeretek festeni, amiről az emberek nem szeretnek beszélni - fogalmazott Cseszneki Virág Anna, majd hozzáfűzte: - Amit éppen látsz, az arról szól, hogy ránk erőltetik, hogy mindenkinek ugyanúgy kell kinézni. Ha nem vagy ugyanolyan szabályos, mint az összes többi, akkor kinéznek. Ez tehát a protestáló üzenet. Az elgondolkodtató, meghökkentő hatás érdekében Virág frusztrálóbb színeket használ, mert szerinte egyébként is már mindenki unja a "naplementés, kiskacsás" képeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!