Hírek

2016.09.05. 18:46

Egyelőre a holttest sincs meg

Székesfehérvár – Múlt péntekre perbeszédet, a héten ítéletet tervezett a bíró az előre kitervelt, nyereségvágyból elkövetett gyilkosság miatt indult perben.

Kocsis Noémi

Ám máshogy alakult: újabb bizonyítási indítványt nyújtott be a védelem az ügyben, így az eljárás valószínűleg tovább húzódik, talán az év végén kerülhet az ítélettel pont az ügyre – kaptuk a tájékoztatást a Székesfehérvári Törvényszékről. A vádirat szerint a rossz anyagi körülmények között élő vádlott még hat évvel ezelőtt ismerkedett meg kutyatenyésztési és kereskedelmi ügyletei során a sértettel. Az asszony még tanácsokat is kért tőle, megromlott házassága miatt, s hogy a férfi segítsen különköltözni a férjtől. A későbbi tragédia két szereplője egy idő után már kifejezetten jó, bensőséges viszonyban volt egymással, miközben a nő hozzátartozói azt sem tudták, tulajdonképpen hol lakik. A közelgő véget sem sejtették...

Mint a perben a vád részéről elhangzott, olyannyira összemelegedett a két ember, hogy a vádlott a sértett bankszámlájáról és PIN-kódjáról is tudott mindent – közben segített az asszonynak a hétköznapi életben, például bevásárolt. Hamarosan azonban testet öltött benne a gondolat, hogy a sértett életbiztosítását és a nyugdíját is meg kellene szerezni...

Eljött 2010 májusának közepe, amikor is egyik éjszaka a vádlott felfeszítette a sértett lakásának ajtaját, és egy széklábbal támadt az ágyban alvó nőre. Addig ütötte, míg bírta – a sértett a vád szerint ennek következtében halt meg. Az ágytakaróba csavart halott asszonyt a férfi ismeretlen helyen elásta – a mai napig nem került elő a holttest. Ezek után fogta az elhunyt bankkártyáját, és az összes pénzt levette róla egy automatánál, valamint magával vitte az elhunyt készpénzét és mobiltelefonját is. A perben ugyan született már első fokú ítélet, ám azt a vádlott megfellebbezte. Az ítéletet később a felsőbb fokú bíróság másodfokon hatályon kívül helyezte azzal az indokkal, hogy nem sikerült az első fokú eljárásban minden kétséget kizárólag bizonyítani: előre megfontoltan és nyereségvágyból bántalmazta az asszonyt a korábban neki olyan sok mindenben segítő férfi. A tárgyalássorozattal mégis sikerült a múlt hétig ítéletközelbe jutni, ám a perbeszédek pénteken elmaradtak, az újabb bizonyítási indítvány benyújtásával. Az ítéletre – amelyet eredetileg e hét közepére tervezett volna a pert vezető bíró – így egyelőre várni kell, talán az év végéig is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!