Hírek

2014.12.03. 20:30

Színpadbejárás látássérült résztvevőkkel a Vörösmarty Színházban

Az előadás előtt színpadbejáráson vehettek részt a látássérült résztvevők. A látássérült emberek egy füles segítségével narrációval, a hallássérült emberek jelnyelvi tolmáccsal élvezhették a darabot.

Buthy Lilla

A Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány 2010 óta szervez olyan színházi előadást, ami fogyatékos emberek számára fizikai, információs és kommunikációs szempontból is akadálymentes. Mindig valamilyen téma köré csoportosítják ezeket a programokat. Az előadásban is megjelennek fogyatékos emberek; szerdán a látássérült emberekre, az ő elfogadásukra és befogadásukra helyezték a figyelmet. A Vörösmarty Színházban bemutatott amerikai vígjáték különlegessége, hogy egy vak fiatalember a főszereplő, aki felnőttként leválik az anyjáról, és felvállalja az önállóság nehézségeit.

Fontos az egyenlő esélyű hozzáférés, ami azt jelenti, hogy fogyatékos emberek számukra biztonságosan, érthetően, kiszámíthatóan kapjanak információkat, szolgáltatásokban, kulturális vagy szabadidős programokban. Ezt a célt szolgálja a színpadbejárás, ahol a látássérült emberek megtapogathatják a díszletet, és a saját érzékelési csatornáikon szerezhetnek információkat a színpadról mondta el Mahlerné Köfner Anikó, a Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!