Hírek

2015.11.26. 16:13

Egyetemi klub lesz a Petőfi moziból!

Mivel jövőre akár másfélszáz hallgató is tanulhat duális képzésben Fehérváron, Székesfehérvár polgármestere talán nem véletlenül az erről szóló megállapodás aláírásakor jelentette be: felújítják, egyetemi klubbá alakítják a Petőfi mozi épületét!

Házi Péter

– Ugyan formailag most lezárunk egy mérföldkőnek tekinthető pályázatot, a munka azonban most kezdődik igazán, célunk, hogy az Alba Regia Műszaki Kar legyen az ország legjobb, több szakterületen is képző mérnök kara – fogalmazott a duális képzés zárókonferenciáján Györök György dékán.

Zerényi Zoltán (jobbra), az IBM DSS Kft. képviseletében Györök György dékánnal aláírta a duális képzésében való együttműködést, így már száznál is több hallgató tanulhat jövőre ennek az újfajta képzésének a keretében Fehérváron
Fotó: ÖKK

Palkovics László államtitkár pedig követendő példaként említette Fehérvárt, mert a városban minden szerepelő felismerte, miért fontos számára ez az újfajta képzés. Cser-Palkovics András polgármester köszönetet mondott azért, hogy a saját területén mindenki hozzátett valamit a program sikeréhez. Ez is szükséges ahhoz, hogy a város ne csak a jelenben legyen az ország egyik gazdasági erőcentruma, hanem a jövőben is. Mivel 2016-tól az Alba Regia Műszaki Kar és a Corvinus Egyetem együttesen másfélszáz hallgató duális képzését kezdi meg a helyi ipar képviselőivel, a város polgármestere bejelentette, hogy egyetemi klubbá alakítják a Petőfi mozi épületét. A konferencián írta alá az együttműködési megállapodást Zerényi Zoltán az IBM DSS Kft. nevében Györök György dékánnal, így 2016 szeptemberétől száznál is több hallgató tanulhat a karon duális képzésben!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!