Hírek

2017.06.05. 18:25

Egyházmegyei nap a sokadalom ünnepén Székesfehérváron

SZÉKESFEHÉRVÁR Idén is több mint 3 ezer embert vártak a 12. Egyházmegyei napra, amelyet a Bregyó közi Ifjúsági Szabadidőközpontban rendeztek.

Szabó Zoltán

A találkozó nyitánya és legfőbb eseménye, mint minden évben, ezúttal is a püspöki szentmise volt, amelyen részt vettek az egymázmegye plébániáiról érkezett papok. Spányi Antal megyéspüspök a mise előtt lapunknak elmondta, hogy ezzel a szép hagyománnyal, az Egyházmegyei nappal a pünkösdöt, az egyház születésnapját, a sokadalom ünnepét köszöntik.

Céljuk, hogy megmutassák az egyházmegye egységét, egyben sokszínűségét is. Hozzátette: az ismerkedés, közös imádság lehetőségét, Isten jelenlétében töltött kellemes napot szeretnének évről évre ajándékozni az embereknek.

Az idei egyházmegyei nap is pünkösdi püspöki szentmisével kezdődött Fotó: Koppán Viktor

Eljöttek többek között az egyházmegyéhez tartozó 12 intézmény képviselői, diákjai, a plébániák, valamint a különböző lelkiségi mozgalmak. A kisgyerekeket játékokkal, foglalkozásokkal várták, az iskolai csoportok a színpadon mutatták be műsorukat, ugyanott tartották a családi programokat is, több érdekes előadással és tanúságtétellel.

Izgalmasnak ígérkezett a különleges hittanverseny is. A főiskolások, egyetemisták beszélgetéssel, vetélkedőkkel töltötték a napot. Végül a székesfehérvári egyházmegyei napot liturgiával, szentségimádással, félórás közös imádsággal zárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!