Hírek

2016.10.26. 19:25

Elégedettek a fehérvári lakosok - Egyre fontosabb szerep a helyi demokráciának

Székesfehérvár - Egy friss kutatás, a Magyar Városkutató Intézet Helyi Demokrácia Audit 15. jelentésének adatai szerint a lakosok túlnyomó többsége javulást lát Székesfehérvár életében. A kutatást tegnap Róth Péter alpolgármester és Domokos Tamás, a kutatóintézet ügyvezetője ismertette. Valójában 2013-tól folyamatosan nő azok száma, akik javulást látnak a korábbi évekhez képest.

Klecska Ernő

Az Echo Szociológiai Kutatóintézet a korábbi években rendszeres társadalomtudományi kutatással vizsgálta a székesfehérvári helyi demokrácia helyzetét, amely feladatot ezentúl a Magyar Városkutató Intézet látja el. Hat dimenzióban vizsgálták a lakossági véleményeket, ezek a lakossági elégedettség, a döntéshozói problémaismeret, az igénymegfelelés, az átláthatóság, a beleszólás, a részvétel és a helyi sajtó függetlensége.

A javulás a székesfehérváriak válaszai után szemmel látható
Forrás: Városkutató

A mostani kutatásra 2016. október 5-11. között került sor. Az intézet kérdezőbiztosai 300 véletlenszerűen kiválasztott székesfehérvári, 18 év feletti lakossal készítettek telefonos interjút. mennyire elégedettek a lakosok azzal, ahogy Székesfehérváron mennek a dolgok . A lakosok túlnyomó többsége javulást lát Székesfehérvár életében. Nagy arányban, 53 százalékban érzik és látják a város elmúlt egy évében megvalósított fejlesztéseit, ez lecsapódik a véleményekben is - mindössze 6 százalék szerint romlott a város helyzete tavalyhoz képest.

Arról, hogy az önkormányzat mennyire ismeri, hogy mit szeretnének a Fehérváron élő emberek, a tavalyi évhez hasonlóan most is megoszlanak a vélemények. A válaszadók 20 százaléka szerint teljesen, további 34 százalékuk szerint nagyrészt ismerik az önkormányzatnál, hogy mit szeretnének az itt élők, míg teljesen negatív véleményt formál 6 százalékuk, 25 százalékuk
pedig bizonytalan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!