Hírek

2017.01.08. 17:18

Egyre több jótékony utcai kabátot látni

Székesfehérvár - A Vígszínház által indított, majd a veszprémi Petőfi Színház és más intézmények csatlakozásával is terjedő jótékonysági kabátakcióval már Fehérváron is találkozhatunk.

Kocsis Noémi

A kezdeményezést azért indították magánszemélyek, hogy akinek nincs meleg téli ruhadarabja, az az utcára kitett darabokból gyorsan hozzájuthasson a hétvégén is egyhez, s ne kelljen a csikorgató mínuszokban fagyoskodnia addig, míg hagyományos úton be nem tudja szerezni a szükséges öltözéket.

Fotó: Molnár Artúr


Fotó: Molnár Artúr


Fotó: Molnár Artúr

A Horváth István utcában lévő hulladékgyűjtő konténerek egyikén, pontosabban annak kerítésén jelent meg tegnap pár meleg ruhadarab - az önkéntes segítők (a fehérvári példában Jelinek Ella) ilyenkor mindig mellékelnek egy eligazító feliratot is, az akció célja ugyanis másokat is csatlakozásra bírni, vagyis elérni, hogy bővüljön az eseti kabátraktár, ami így minél több nélkülöző embernek jelenthet segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!