Hírek

2014.04.04. 16:40

Egészségnapot tartottak fogyatékosoknak

,,Misszió az egészségért címmel szervezett egészségnapot az Értelmi Fogyatékosok és Pszichiátriai Betegek Otthona. A rendezvényen a helyiek összecsaptak a színész-válogatottal.

Klecska Ernő

A 440 lakóval rendelkező intézményben, amelyet tavaly vett át a fővárostól a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér megyei kirendeltsége, idén hatodik alkalommal rendezték meg az egészségnapot. Most is szűrővizsgálatokkal, érdekes, vidám programokkal várták azokat az érdeklődőket, aki csatlakozni kívántak az egészségmegőrzés, a mozgástudatosság, az egészséges életmód iránti elköteleződés mozgalmához. Legnagyobb sikere a lakók zumba fellépésének, a helyi csapat színész-válogatottal vívott kispályás mérkőzésének és a Katus Attilával közösen végzett közös tornának volt.

Szegedi Márta egészségügyi szakellátási referens, aki a rendezvény fővédnöke, Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár üdvözletét hozta, kiemelte: a minisztérium kiemelten fontosnak tarja e rendezvényt, hiszen legfontosabb kincsünk az ember, s minden állampolgár jogosult a mentális jólét, a testi és lelki egészség legmagasabb szintű elérésére és ahhoz, hogy ehhez megfelelő támogatásban részesülön. Ehhez rendkívül nagy szükség van ilyen programokra.

- Mindig nagy öröm ide eljönni - mondta Juhász Csaba polgármester. A település első embere rámutatott: az önkormányzat abban van szerepe, hogy megteremti a lehetőségét arra, hogy az emberek minél többet mozoghassanak, s megőrizhessék meglévő jó egészségüket. Ezért épültek foci-, tenisz és futópályák a községben, s terveznek a gesztenyesor mellett egy 600 méteres futó és görkorcsolyapályát.

Az egész napos rendezvényen vércukor-, vérnyomásmérés, stresszoldó mozgás és masszírozás, babatorna, a candida és a 2-es típusú cukorbetegség kockázatának szűrése, testtömeg, testvíz, testzsír és izom mérése, melanóma és más betegségek kockázatának szűrése, szemészeti és hallásvizsgálat várta az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!