Hírek

2017.01.12. 18:44

Éjjel, fegyverrel raboltak - Áprilisban kerülhet pont a büntetőügyre

Székesfehérvár - Csütörtökön délelőtt folytatódott a Székesfehérvári Törvényszéken a megyében több helyen, csoportosan elkövetett rablással vádolt tíz személy büntetőpere.

Fejér Megyei Hírlap

Mint a feol.hu is több alkalommal megírta, a Fejér Megyei Főügyészség az elsőrendű vádlottat és további kilenc társát azzal vádolja, hogy még 2013-ban összesen tizenegy lakásba (zömében Ercsiben) arcukat eltakarva, maszkban, éjjel, fegyveresen vagy felfegyverkezve, erőszakkal behatoltak. Miután az ajtókat berúgták, a bent lakókat megfélemlítették, megfenyegették, majd amíg egyik társuk az ingatlan előtt egy autóban őrködött, a bandatagok odabent a sértetteket értékeik - készpénz, ékszerek, mobiltelefon - átadására kényszerítették.

A vádirat szerint az elkövetők elsősorban olyan lakásokat választottak ki, ahol idős korú sértettek laktak. Miután az elkövetők jó helyismerettel rendelkeztek, nem volt nehéz kiválasztani a célpontokat. A megrémült embereket általában hasonló módszerrel vették rá a pénz átadására: megöléssel, házuk felgyújtásával fenyegették őket, sok esetben a lakásokat értéket után kutatva felforgatták. Egy esetben a sértettre fegyvernek látszó tárgyat fogtak, a cselekménynek a sértett

hároméves korú gyermeke is szemtanúja volt, akinek a száját az elkövetők befogták, így kényszerítették a sértettet értékei átadására - áll a vádiratban.

Az eddigi tárgyalásokon a vádlottak nagy része úgy nyilatkozott, nem követte el a terhére rótt cselekményeket. A tavaly májusban kezdődött tárgyalássorozat az iratismertetések után tanúmeghallgatásokkal folytatódott.

Mint Varga Noémitől, a Székesfehérvári Törvényszék sajtószóvivőjétől megtudtuk, a büntetőper további tanúmeghallgatásokkal folytatódik, majd márciusban várhatóan a perbeszédekre kerülhet sor - a sokvádlottas büntetőügyben jelenlegi számítások szerint ez év áprilisának vége felé születhet majd elsőfokú ítélet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!