Hírek

2014.11.22. 14:10

Éjszakai tűz Móron, lakhatatlanná vált egy családi ház

Kiégett egy családi ház Móron szombat hajnalban. A lángoló épületből több gázpalackot is kimentettek a móri, székesfehérvári és kisbéri tűzoltók.

A műveletirányítás által fogadott hívás még kezdeti tetőtűzről számolt be, azonban további jelzések alapján már vélelmezni lehetett, hogy nagy területen pusztítanak a lángok. Ennek megfelelően a móri önkormányzati tűzoltók mellett a székesfehérvári és kisbéri hivatásos kollégák is riasztást kaptak Mórra, a Vörösmarty utca egyik családi házához, november 22-én, hajnalban.

Fotók: Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó százados

A körülbelül harminc méter hosszú épület tetejének közel a fele, valamint a melléképületek is égtek mire a móriak mellé megérkezett az erősítés. Az oltási munkálatokat kezdetben két vízsugárral végezték, amelyek további néggyel egészültek ki. A házban ketten laktak, ők sértetlenül ki tudtak jönni.

A műhelyként is funkcionáló építményekből két oxigén és egy acetilén gázpalackot hoztak ki a tűzoltók, ezzel további komoly veszélyhelyzetet hárítottak el. A palackok közül az egyik oxigént érte láng, illetve hőhatás ezért szükséges volt folyamatos vízsugárral hűteni.

Miután a lánggal égést megszüntették hosszú órákon át tartó, úgynevezett utómunkálatok következtek. Ennek során át kellett forgatni a nagy mennyiségű égett anyagmaradványokat annak érdekében, hogy ne maradjanak vissza izzó, parázsló részek. A romok között találtak egy propán-bután gázpalackot is, amely szerencsére nem károsodott.

A munkálatokkal csak a szombat késő délelőtti órákra végeztek. Az épület a tűzeset következtében lakhatatlanná vált.

Címkék#mór#tűz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!