Hírek

2014.10.30. 17:48

Életfogytiglant kapott az a férfi, aki Ercsiben megölte a barátját

Aljas indokból, előre kitervelten elkövetett emberölés miatt jogerősen életfogytig tartó fegyházra ítélte K. Pétert a Fővárosi Ítélőtábla Debrecenben eljáró, Balla Lajos vezette tanácsa. A vádlott 2010-ben Ercsiben megölte barátját - közölte a táblabíróság szóvivője csütörtökön az ítélethirdetés után.

Fórizs Ildikó elmondta: a Székesfehérvári Törvényszék a vádlottat első fokon 15 év fegyházra ítélte, a táblabíróság szerint azonban K. Péter a cselekményt nemcsak aljas indokból, hanem előre kitervelten is követte el. Súlyosította az ítéletet az is, hogy kiemelt tárgyi súlyú életellenes bűncselekmény valósult meg, és mivel az elkövető és az áldozat barátok voltak, utóbbi bízott benne, és felkészületlenül érte a támadás. A bíróság szerint a vádlott kivégzésszerűen hajtotta végre a cselekményt.

K. Péter legkorábban 25 év múlva helyezhető feltételes szabadságra.

A vádirat szerint 2010 februárjában K. Péter egyre jobban belemerült az internetes sportfogadásba, és mintegy 200 ezer forinttal tartozott barátjának, O. Gábornak. A vádlott elhatározta, hogy a sértettet a pénz visszafizetésének ürügyén szülei ercsi lakásához hívja és megöli. Telefonos megbeszélésük után találkoztak, és ahogy O. Gábor belépett a lakásba, K. Péter kisbaltával tarkón ütötte, majd a földön fekvő áldozatra még háromszor lesújtott. Az áldozat a helyszínen meghalt.

K. Péter ezután a lakásban összetakarított, a holttestet a sértett kocsijába tette, és azzal Pusztaszabolcsra hajtott. Három nap múlva a holttestet átemelte saját kocsijába, bérelt lakásához vitte, és az udvaron eltemette.

A vádlott beismerte tettét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!