Hírek

2014.07.24. 18:40

„Tisztelt hatóság! Kérem, segítsenek rajtam!”

A 80 éves Bodó Jánosné nem engedheti ki a kertbe unokáit, ő maga is félve megy ki az udvarra, mert a szomszédos épület életveszélyes állapotban van. Tulajdonosa sem a bontásról, sem a helyreállításról nem intézkedett. Már négy éve...

Zsigó Ferenc

A verebi polgármester asszony, Kurcz Mária hívta fel a figyelmünket Bodó Jánosné évek óta húzódó, megoldatlan ügyére. A verebi, Kossuth utca 52-ben élő idős néni kissé megilletődötten fogadott minket, nála még soha nem jártak az újságtól:

- Most, hogy kijöttek, tényleg megoldódik az ügyem? - kérdezte reménykedve. A határozatok, végzések, kérelmező levelek átolvasása után azon nyomban felhívtuk a szomszédban lévő romos ház tulajdonosát, Berta Gyula velencei lakost. A telefont kihangosítottuk, így Bodó néni, a helyi polgármester is jól hallotta a beszélgetést.

- Itt az áll több határozatban, végzésben is, hogy azonnal el kellett volna bontania a házat, mégsem tette eddig. Tud most ígéretet tenni a bontásra? - kérdeztük.

- Próbáltam eladni azt a romos házat, nem sikerült, a bontást legkésőbb szeptemberig megoldom - ígérte Berta Gyula.

Az ősz hajú Bodó nénihez a mellette álló verebi polgármester, Kurcz Mária kalauzolt el minket, háttérben az omladozó szomszéd épület (Fotó: Molnár Artúr)

A Bodó néninél lévő iratokból kiderült, hogy a gárdonyi polgármesteri hivatal építésügyi hatósága (Vereb hozzájuk tartozik) 2010-ben elrendelte a bontást, majd Berta László fellebbezését elfogadva visszavonta azt, és előírta, hogy a Bodó néni udvarába omlott törmeléket távolítsa el és a balesetveszélyes állapotot szüntesse meg. Ez az irat 2011. márciusi, azóta sem történt semmi.

Bodó néni levelet írt a megyei kormányhivatal illetékesének, aki egy dörgedelmes végzéssel bekérte a gárdonyi hivataltól az addig keletkezett iratokat. Viszont ezután sem történt semmi.

Bodó néni a kormányhivatalhoz címzett utolsó levelében - idén márciusban - szó szerint a következőket írta: ... a romos épület egy része március 2-án az udvaromba dőlt. (...) Bízom benne, hogy a Tisztelt Hatóság még életemben képes valamilyen döntést hozni...

Érdeklődésünkre a gárdonyi jegyző, Kovácsné Bozsoki Kornélia megígérte, hogy utánanéz, mi történt, mi nem történt és miért a polgármesteri hivatalban, és soron kívül intézkedik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!