Hírek

2014.07.28. 07:40

Elfogták az iskolai betörőt (frissítve)

A férfi előbb GPS-t, mobiltelefont és pénzt lopott el egy autóbuszból, majd egy iskolába tört be. Szerencsétlenségére a csörömpölés és a riasztó is lebuktatta. Végül egy tanteremben hasalva találtak rá a rendőrök.

Buthy Lilla

A fehérvári rendőrök vasárnap hajnali három óra körül kaptak bejelentést egy Széna tér közelében lakó hölgytől, mert a Széna Téri Általános Iskola udvaráról hangos csörömpölést hallott. – Mikor az iskola udvarához értünk a közterületi szolgálattal, vérnyomokat láttunk, és azt, hogy a hátsó bejárati ajtó üvegét bezúzták egy szemeteskukával. Teljes állománnyal körbefogtuk az iskolát, időközben a Rődner biztonsági szolgálat is megjelent. Amíg megérkezett az iskola egyik embere a kulcsokkal, bevilágítottunk az épületbe, és kiszúrtuk, hogy bent mozog valaki, többször meg is szólalt a riasztó – mondta el a Fejér Megyei Hírlapnak Kántor Zsolt rendőrzászlós és szolgálatirányító parancsnok.

Kántor Zsolt szolgálatirányító parancsok vezetésével fogták el a rendőrök az általános iskolában bújkáló 23 éves betörőt

Fotó: FMRFK

Bementek az iskolába, és szisztematikusan átvizsgálták a szinteket. A második emeleten egy nyitott osztályteremben találták meg a betörőt, a padok alatt feküdt, bebújva a sarokba. A rendőrök felszólították, ellenállást nem tanúsított. A helyszínről bilincsben vitték el a Szent György Kórházba, mert a jobb kezét elvágta az üveg.

– Innen a fehérvári rendőrkapitányságra szállítottuk. A zsebében lengyel nyelvű navigációs rendszert, telefont és lengyel pénzt találtunk. Nem volt közlékeny, először azt állította, hogy az övé, utána meggondolta magát, és azt szajkózta, nem is tudja, hogy került hozzá. A szolgálat végén kaptunk egy jelzést a Novotel Hotel parkolójából, ahol egy feltört lengyel kisbuszt találtak. Innen származtak a férfinél talált lengyel holmik. – tette hozzá Kántor Zsolt.

A nyomozók a 23 éves székesfehérvári férfit lopás, valamint lopás kísérlet megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását. Információink szerint a fiatalembernek nem először akadt dolga a rendőrséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!