Hírek

2017.04.05. 13:26

Elhunyt a tanár úr - In memoriam Gál József

Nyolcvanegy éves korában elhunyt Gál József tanár úr. Némi kitérővel mindig a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnáziumban tanított, és soha nem lett hűtlen kedvenc focicsapatához, a Videotonhoz.

B. Kiss László

Tanítványai hálás szívvel emlékeznek rá. Olyan tanár volt, akitől nem csak fizikát és matematikát lehetett tanulni, hanem emberséget is. Nagyon szerette a diákjait, akiknek a sorsa akkor sem lett közömbös a számára, amikor azok kikerültek az életbe.

A tanár úr nem csak a hivatását szerette szenvedélyesen, de rajongott a fehérvári fociért is. Kevés olyan lelkes drukker létezik, mint amilyen ő volt. Nekem fizikát tanított, szemüveges, bőrzakós alakja élénken él az emlékezetemben, Engem mint drukkertársat is kedvelt. Elterjesztettem ugyanis magamról, hogy járok meccsekre, ami pedig nem volt igaz. Ezért én nem csak fizikából, de fociból is „feleltem" nála. Utóbbiból mindig „jelesre". Súgott ugyanis a padtársam...

Utólag szégyellem magam mindezért, bár biztosan megbocsátana.

Megbocsátana, mert egy igazi pedagógus nem tehet mást.

Ugye, jól mondom, tanár úr?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!