Hírek

2016.07.02. 16:51

Elkészült: a polgármester avatta, a plébános megáldotta

A Perkátai Régiséggyűjtő Egylet kettős ünnepet ült szombaton: negyedik alkalommal rendezték meg a kastélykerti motorostalálkozót, valamint átadták az általuk rakott falukemencét és a hozzáépített százszemélyes kiülőt.

V. Varga József

Néhányan az egyletből, a kemencénél jobbra Ujfalusi Pál elnök. Fotó: V. Varga József

Az egylet által csak füvészkertnek nevezett területet az önkormányzat nemes gesztussal ötven évre ingyen és bérmentve bocsátotta az egyesület rendelkezésére - emelte ki Ujfalusi Pál elnök. A lelkes régiséggyűjtő gárda meg úgy határozott: falukemencét és tágas kiülőt építenek közösségi használatra. Jöhet mindenki a faluból: baráti társaságok, családok, egykori iskolai osztályok, vállalkozások, cégek szervezhetnek itt fehérasztal melletti szabadtéri összejövetelt, kemencében sütött finomságokkal. A faanyag a felújított Győry-kastélyból való, a míves, többségében jelölt téglák és a cserepek pedig a bárányjárási bontásból, támogatók jóvoltából. Minden más meg két kezük munkájából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!