Hírek

2013.06.22. 14:28

Elkészült az egri csata nagy terepasztala

Gárdony épített és zöldfelületi értékeiről Marczell Kolos szerkesztésében jelent meg az a hiánypótló monográfia, amelyet a városhoz kötődő L. Simon László, az országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának elnöke ajánlott szombat délután az érdeklődők figyelmébe.

Házi Péter

A Gárdonyi Géza Emlékházban rendezett bemutató része a Gárdonyi Géza Könyvtár és Kulturális Központ által rendezett "Gárdonyi Csillagok Fesztiválnak", amely a rönkvár körül zajlik ezekben a percekben is. Ugyancsak a fesztivál keretében mutatták be a már említett Marczell Kolos irányításával, a Chernel István általános iskola és gimnázium diákjainak közreműködésével 8 hónapon, ezer munkaórán át készült terepasztalt, amely az egri csatát mutatja be. Ennek a terepasztalnak az érdekessége és a különlegessége az, hogy a wargame nevű, angolszász területen már száz éve játszott háborús játékra is alkalmas, azaz újra le lehet rajta játszani a híres csatát. Itt azonban nem mindig a magyarok nyernek...

 



Fotó: Házi Péter

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!